ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλήγμα» για τον τουρισμό: Χωρίς προσθήκες η βρετανική «πράσινη» λίστα

16:01 - 03 Ιουν 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Πλήγμα» για τον τουρισμό: Χωρίς προσθήκες η βρετανική «πράσινη» λίστα
Σε «θρίλερ» έχει εξελιχθεί η υπόθεση της «πράσινης» λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης (3/6). Ρεπορτάζ του BBC, ωστόσο, αναφέρει πως το σχέδιο διεύρυνσης της εν λόγω λίστας μπαίνει στον «πάγο», χωρίς δηλαδή προσθήκες νέων χωρών και περιοχών, γεγονός που πλήττει την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας αξιώνει μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Βρετανία θα ανανεώσει την ταξιδιωτική της λίστα και θα εντάξει την Ελλάδα στους υγειονομικά ασφαλείς προορισμούς για ταξίδια.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το BBC επικαλούμενο δήλωση του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανέφερε ότι δεν θα γίνει καμία προσθήκη χώρας ή περιοχής.

Μάλιστα, άλλα μέσα ενημέρωσης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο όχι μόνο να μη γίνουν προσθήκες χωρών ή περιοχών, αλλά και να τεθούν χώρες εκτός της λίστας.

Εφόσον τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του BBC, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην «πορτοκαλί» λίστα, η οποία ορίζει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Σε περίπτωση που γίνει η… έκπληξη, οι επιβάτες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της «πράσινης» λίστας, θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid πριν ξεκινήσουν, καθώς και άλλο ένα τεστ μετά την άφιξή τους, αλλά δε θα χρειαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεχθεί πολλές πιέσεις τόσο από βουλευτές του όσο από παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να διευρύνει την πράσινη λίστα, η οποία περιλαμβάνει για την ώρα μόλις 12 κράτη και εδάφη.

Η πλήρης λίστα των χωρών αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων από βρετανικά ΜΜΕ που εκτιμούσαν ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ  θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 03 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.