ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Αμετακίνητη η Βρετανία- Σε «καραντίνα» ξανά η Ελλάδα

19:05 - 03 Ιουν 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρισμός: Αμετακίνητη η Βρετανία- Σε «καραντίνα» ξανά η Ελλάδα
Στην πορτοκαλί λίστα, που υποχρεώνει τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, διατήρησε την Ελλάδα η Βρετανία.

Οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν δηλαδή υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας κατ' οίκον, πέρα από τα διαγνωστικά τεστ. Όπως είναι φυσικό μία τέτοια προϋπόθεση αποτελεί για πολλούς "αγκάθι" και "φρενάρει" αισθητά τις αφίξεις προς τη χώρα μας.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης (3/6) πως διατηρεί την Ελλάδα στην ίδια επιδημιολογική κατηγορία που ήταν και στην προηγούμενη αξιολόγηση, παρά τις... ελπίδες που υπήρχαν πως θα κάνει κάποιες εξαιρέσεις για συγκεκριμένα νησιά.

Τελικά, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον , δεν έκανε καμία εξαίρεση και μάλιστα πρόσθεσε στην πορτοκαλί λίστα και την Πορτογαλία, που αρχικά είχε ορίσει ως "πράσινη" χώρα, χωρίς υποχρέωση καραντίνας.

Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω απόφαση αποτελεί πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, που χαμογέλασε με τις αναπάντεχα αυξημένες κρατήσεις από τις ΗΠΑ, αλλά η Βρετανία, "πάγωσε" τα χαμόγελα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.