ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακοπές σε 300.000 Έλληνες υπόσχεται το «Τουρισμός για Όλους»-Δικαιούχοι

20:19 - 07 Ιουν 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διακοπές σε 300.000 Έλληνες υπόσχεται το «Τουρισμός για Όλους»-Δικαιούχοι
Περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100% υπόσχεται φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που προορίζεται για 300.000 Έλληνες ώστε να οργανώσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και να ταξιδέψουν με πολύ περιορισμένο κόστος εντός της χώρας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις των παρόχων που θέλουν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το 2021 – 2022 ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου και εκπνέουν τις επόμενες ώρες.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την έκδοση νέων voucher για τους δικαιούχους πολίτες αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το «κλείσιμο» των παρόχων που θα συμμετάσχουν τελικά στο πρόγραμμα.

Αναβάθμιση προγράμματος

Σημειώνεται ότι φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο, αφού φέτος δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε το πρόγραμμα.

Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής. Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται μέσω του προγράμματος στους δικαιούχους του.

Δικαιούχοι-Κριτήρια

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που θα υποβληθούν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr.

Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο. Υπενθμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην εφαρμογή του Προγράμματος: www.tourism4all.gov.gr για περαιτέρω πληροφορίες

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του voucher μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

2 ή 3 διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

4 διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120€.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.