ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθεωρημένη βρετανική «πράσινη λίστα»: Εκτός η Ελλάδα-Ποιοι προορισμοί εντάχθηκαν

22:25 - 24 Ιουν 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αναθεωρημένη βρετανική «πράσινη λίστα»: Εκτός η Ελλάδα-Ποιοι προορισμοί εντάχθηκαν
Την αναθεωρημένη «πράσινη λίστα» της Βρετανίας ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς, με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στο Twitter, οι νέοι προορισμοί που προστίθενται στη λίστα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος.

Παράλληλα, παρακολουθούνται ώστε να ενταχθούν στην πράσινη λίστα το Ισραήλ και η Ιερουσαλήμ.

{https://twitter.com/grantshapps/status/1408131071816970242}

Αυτό συνεπάγεται πως η Ελλάδα μένει εκτός πράσινης λίστας και όσοι επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους θα πρέπει να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες. Δεδομένου ότι η λίστα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η βρετανική αγορά θα μείνει κλειστή για τον ελληνικό τουρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου. 

Στην κόκκινη λίστα, με υποχρέωση καραντίνας σε ξενοδοχείο για τις αφίξεις, προστίθενται η Ερυθραία, η Αϊτή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Μογγολία, η Τυνησία και η Ουγκάντα. Υπενθυμίζεται ότι στην κόκκινη λίστα είναι και η Τουρκία.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Ο Σαπς σημείωσε ακόμα ότι χάρη «στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού» της χώρας πρόθεση της κυβέρνησης είναι αργότερα το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες εκτός πράσινης λίστας να μην είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:31 - 24 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.