ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Η άρση καραντίνας των Βρετανών φέρνει «εκτόξευση» κρατήσεων Κύριο

18:37 - 10 Ιουλ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρισμός: Η άρση καραντίνας των Βρετανών φέρνει «εκτόξευση» κρατήσεων
Αισιοδοξία έφερε στους Έλληνες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για άρση της καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι από τις 19 Ιουλίου και μετά οι Βρετανοί ετοιμάζονται για απόβαση στην Ελλάδα η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου με την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Μετά την άρση της καραντίνας για τους προερχόμενους από 140 προορισμούς, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί μπορούν να πάνε και να επιστρέψουν χωρίς περιορισμούς από χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.

Η Βρετανία είναι η δεύτερη μετά τη Γερμανία σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, με την ταξιδιωτική κίνηση πέρυσι να διαμορφώνεται στο ένα εκατομμύριο Βρετανούς και τις εισπράξεις στην Ελλάδα από αυτούς τους ταξιδιώτες να ανέρχονται στα επίπεδα των 750 εκατομμυρίων. Το δε 2019, οπότε και η αγορά λειτουργούσε κανονικά, οι αφίξεις από τη Βρετανία είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ταξιδιώτες και οι δαπάνες τους στην Ελλάδα τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Ωστόσο, η απελευθέρωση αυτή έρχεται σύμφωνα με ορισμένες πλευρές πολύ αργά, καθώς το μεγάλο τμήμα του καλοκαιριού θα έχει παρέλθει έως τις 19 Ιουλίου, ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» κινδυνεύει να φέρει νέους περιορισμούς από νωρίς το φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση η βρετανική αγορά φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησής της, με τις πληροφορίες να θέλουν τις κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα να τριπλασιάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πλην όμως από ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα προηγουμένως.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανοί σπεύδουν στο Ιντερνετ και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο» όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Sky News, που μετέδωσε την άποψη εκπροσώπου του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, «οι αναζητήσεις ειδικά για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και η χώρα αυτή θα είναι που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις οικογένειες που θα κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές την τελευταία στιγμή».

Εν κατακλείδι, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε ότι από τις 19 Ιουλίου και μετά όσοι πλήρως εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες (όπως Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κλπ) δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, οι κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς… εκτοξεύτηκαν!

Τελευταία τροποποίηση στις 19:39 - 10 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.