ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσιος (ΠΟΞ): Τετραπλάσιες των περσινών οι φετινές αφίξεις έως τώρα

13:42 - 21 Ιουλ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τάσιος (ΠΟΞ): Τετραπλάσιες των περσινών οι φετινές αφίξεις έως τώρα
Την αισιοδοξία του, παρά τις δυσκολίες, για φετινή τουριστική σεζόν εκφράζει με ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος. Η αισιοδοξία του βασίζεται και στις αφίξεις τουριστών, οι οποίες είναι τετραπλάσιες σε σχέση με πέρυσι .Την αντίστοιχη περίοδο του 2020 οι αφίξεις τουριστών δεν ξεπερνούσαν τις 600.000 και σήμερα διαμορφώνονται σε 2,3 εκατομμύρια. Τονίζει ότι δεν υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία και οι πληρότητες αγγίζουν το 60% ανάλογα με τους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, οι φετινές αφίξεις έως τώρα είναι τέσσερις φορές περισσότερες από τις αντίστοιχες περυσινές το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τάσιος τονίζει πως ο φετινός Ιούνιος είχε μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας 45%, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα δεν ξεπερνούσε το 20%, ενώ πολλά ξενοδοχεία πέρυσι δεν είχαν καν ανοίξει, κάτι που φέτος δεν ισχύει. «Φέτος» έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, «ενώ το μήνα Ιούλιο κινούνται με μέση πληρότητα μεταξύ του 55% και 65%, ανάλογα με τον προορισμό».

Τα πάντα όμως θα κριθούν, όπως ο ίδιος σημειώνει από το πώς θα πάει η κίνηση τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σε σχέση με τη Χαλκιδική, ο κ. Τάσιος, τονίζει ότι «όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής φέτος έχουν ανοίξει εν αντιθέσει με πέρυσι, ενώ οι πληρότητες διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 60%, έναντι 30% την αντίστοιχη περίοδο του 2020». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής κερδίζουν μεγάλη μερίδα τουριστών από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με σημαντική αύξηση αφίξεων από τη Ρουμανία φέτος.

Ο κ. Τάσιος, τέλος, αναφερόμενος στη Μύκονο σημείωσε ότι «κατέρρευσε ο μύθος για νησιά Covid Free, όταν το πιο τουριστικό νησί της χώρας, η Μύκονος, μπήκε σε καραντίνα με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές μονάδες να δέχονται βροχή τις ακυρώσεις, κάτι που οδήγησε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση που αποφάσισε να επαναφέρει το νησί στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα».

Ο ίδιος σημειώνει πως «η στρατηγική για Covid free νησιά δεν επιτεύχθηκε διότι ο εμβολιασμός είχε να κάνει με τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, ενώ, όπως αποδείχτηκε, ο μηχανισμός δεν ήταν σε θέση να θέσει υπό έλεγχο τους τουρίστες που έφθασαν στο νησί, όπως και το προσωπικό που κατέφθασε για εργασία στη Μύκονο. Δεν έπρεπε να διαχωρίζεται η Ελλάδα στα δύο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε με τη Μύκονο», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.