ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Accor: Τα φιλόδοξα σχέδια του ξενοδοχειακού κολοσσού για την Ελλάδα

08:13 - 16 Σεπ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για τον τουρισμό στην Ελλάδα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χτες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του παγκόσμιου ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor τον κ. Sebastien Bazin.

«Γιατί η Ελλάδα, που είναι - όπως στη ναυτιλία - και τον τουρισμό υπερδύναμη να μην έχει την καλύτερη Σχολή τουρισμού στον κόσμο; Τουρισμός δεν είναι μόνο υποδομές, αλλά και ο παράγων άνθρωπος» ανέφεραν σχολιάζοντας τη συνάντηση κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δίνοντας το στίγμα.

Παρά το ότι, το όλο σχέδιο είναι στα σπάργανα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η προσέγγιση της Accor,που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 5.000 ξενοδοχεία και προσφέρει εργασία σε 80.000 εργαζόμενους δείχνει το πώς έχει αλλάξει το κλίμα για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα όπως αναφέρεται το ότι ένα κολοσσός εστιάζει πέρα από τη δημιουργία ξενοδοχείων έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση στον τουρισμό, με ανάπτυξη παράπλευρων δράσεων αλλά και με εκδίπλωση σχεδίων για εναλλακτικές και νέες μορφές τουρισμού ( π.χ. τα bleisure trips, τα ταξίδια δηλαδή που συνδυάζουν δουλειά κι αναψυχή, τον πολιτιστικό τουρισμό, τη γαστρονομία κτλ) καταδεικνύεται το πώς θα πρέπει να κινηθεί την επόμενη μέρα ο κλάδος στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μετάλλαξη» του τουριστικού προϊόντος σε νέα πιο ποιοτική βάση με εμπλουτισμό τη γκάμας προσφερόμενων υπηρεσιών και εμπειριών αλλά και τη βελτίωση των υποδομών αλλά  και η αντιμετώπιση των φαινόμενων κορεσμού σε πολλούς «ώριμους» προορισμούς αποτελεί προτεραιότητα για το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Μάλιστα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος έθεσε το θέμα των μεγάλων προκλήσεων που είναι μπροστά μας. « Οι προ της πανδημίας θέσεις του ΣΕΤΕ για την διαχείριση των προορισμών και το μέλλον του τουρισμού μας, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Μένει να δούμε αν η πανδημία θα λειτουργήσει ως επιταχυντής εξελίξεων και αν κράτος και ιδιώτες κάνουμε τη θεωρία πράξη!» ανέφερε ο κ. Ρέτσος στο twitter.

Να σημειωθεί  ότι χτες, ο όμιλος ACCOR εγκαινίασε στο Σύνταγμα το έβδομο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Ελλάδα, το πέντε αστέρων Athens Capital Hotel - MGallery στην πλατεία Συντάγματος, που ανήκει στον όμιλο της Λάμψα. Γιαυτό άλλωστε στην Ελλάδα βρέθηκε ο επικεφαλής του Ομίλου και έτσι  είχε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι από τις συναντήσεις τους τόσο με τον κ. Sebastien Bazin όσο και με άλλους παράγοντες κορυφής του τουρισμού διεθνώς, "το buzz για την Ελλάδα είναι θετικό".

Σημειώνεται ότι η  ACCOR σχεδιάζει να ανοίξει τέσσερα νέα ξενοδοχεία, τα οποία θα προστεθούν στα εφτά ξενοδοχεία που ήδη ελέγχει στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2022 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων έχουν ενταχθεί τρείς ακόμα μονάδες, του Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και των Raffles και Fairmont στη Μύκονο, τις οποίες θα λειτουργεί η Accor.

Ήδη  στι χαρτοφυλάκιο της Accor ανήκουν τέσσερα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τρία στην περιφέρεια: το Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το ibis Styles Athens Routes στην πρωτεύουσα, το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ) που άνοιξε φέτος ανανεωμένο στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.

Σημειώνεται πως η Accor S.A., κατέχει, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία, θέρετρα και ακίνητα φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην Ευρώπη και την 6η μεγαλύτερη παγκόσμια, ενώ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Λειτουργεί σε περίπου 5.200 τοποθεσίες σε περισσότερες από 110 χώρες, έχοντας υπό την ομπρέλα όλη τη γκάμα του κλάδου, από Luxury (Raffles, Sofitel), premium (MGallery, Pullman, Swissôtel), μεσαίας κλίμακας (Novotel, Mercure, Adagio) και οικονομικές (ibis, hotelF1).

Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.