ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Costa Navarino: Το μοντέλο - «σηματωρός» για την τουριστική ανάπτυξη Κύριο

19:59 - 12 Φεβ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Costa Navarino: Το μοντέλο - «σηματωρός» για την τουριστική ανάπτυξη
Εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, αναφορά στην τοπικότητα, ολιστική προσέγγιση στο τουριστικό προϊόν με εμπλουτισμό δράσεων, όσμωση με το real estate μέσα από συμφωνίες στο The Westin Resort και χτίσιμο ενός προορισμού με πλούτο εμπειριών και απεύθυνση σε κάθε ηλικία είναι το μοντέλο που έχει χτίσει με υπομονή και επιμονή η ομάδα της ΤΕΜΕΣ και της Costa Navarino. Ουσιαστικά αποτελεί «σηματωρό» για την ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στη βιωσιμότητα και την κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία έχοντας ήδη γράψει το «δικό» της εγχειρίδιο στον ελληνικό τουρισμό.

Φέτος, δε, που τόσος λόγος έγινε για το χρόνο έναρξης της σεζόν η Costa Navarino, πρωταγωνιστεί με... άνοιγμα στις 20 Φεβρουαρίου. Ξεκινά, δε, με τη λειτουργία 3 ξενοδοχείων φέτος, καθώς και 4 γηπέδων γκολφ συνολικά, ενώ το 2023 θα λειτουργήσει και το 4ο ξενοδοχείο.

Την έναρξη της σεζόν θα κάνει το The  Westin Resort Costa Navarino, καθώς και τα 4 γήπεδα γκολφ, ενώ την άνοιξη θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort και για πρώτη φορά, το καλοκαίρι, το W Costa Navarino.

To  συνολικό ύψος των επενδύσεων για τις νέες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino, ανέρχεται στα 250εκ. Ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 600εκ. Ευρώ που έως τώρα έχουν επενδυθεί για τη δημιουργία του προορισμού.

Μάλιστα φέτος, έρχονται, να προστεθούν στο δυναμικό τηςCosta Navarino δυο νέες μονάδες που εμπλουτίζουν την γκάμα υπηρεσιών και απαντούν στις ανάγκες για νέες εμπειρίες σε δυναμικά κοινά.

Το Navarino Waterfront

Στη νέα περιοχή ανάπτυξης της  Costa  Navarino, σύμφωνα με τη διοίκηση, το  Navarino  Waterfront,  σε  μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων, αναπτύσσεται ένα σύγχρονο,  lifestyle  resort, το W Costa Navarino , το οποίο θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2022.

Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο  W  στην Ελλάδα και θα αποτελέσει τη  νεότερη προσθήκη στην αλυσίδα των W Escapes στην Ευρώπη, μετά από την  Ισπανία,  την Ελβετία και την Πορτογαλία.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 246 μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τιςοποίες με ιδιωτικές πισίνες και μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος. Θα περιλαμβάνει πέντε χώρους για φαγητό και διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ, μεταξύ των οποίων ένα beach club σε συναρπαστική τοποθεσία πάνω στην παραλία, το «Culinary Square», το W Living Room κι ένα μπαρ με θέα το ηλιοβασίλεμα στον κόλπο του Ναβαρίνου. Ουσιαστικά τα δυο αυτά νέα «σημεία» δίνουν και τον τόνο για το νέο resort προσφέροντας μια πλούσια καθημερινή εμπειρία του ελληνικού καλοκαιριού στους θαμώνες, σε ένα ειδυλιακό περιβάλλον. 

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε σύγχρονα γήπεδα τένις και σε ένα χώρο αφιερωμένο στα θαλάσσια σπορ.

Υπενθυμίζεται ότι τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου W Costa Navarino έχει επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη,   ενώ το γραφείο MKV Design υπογράφει τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, προς εμπλουτισμό των διαθέσιμων προτάσεων αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των επισκεπτών, δίπλα στο νέο ξενοδοχείο δημιουργείται η Navarino Agora, μια ανοικτή αγορά  με επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας,  υπαίθριο σινεμά και συναρπαστικές εκδηλώσεις.

Η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο, ανέρχεται σε περίπου 90εκ. Ευρώ.

Navarino Bay

Στη διπλανή περιοχή Navarino Bay, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο 1.400  στρεμμάτων, με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. λειτουργεί ήδη το signature  γήπεδο γκολφ The Bay Course καθώς και το υπόσκαφο The Bay Clubhouse. Την άνοιξη του 2023, σύμφωνα με τη διοίκηση, αναμένεται, μάλιστα, να λειτουργήσει το πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Ελλάδα.

Το νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες   βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη   θέα στη θάλασσα,  καθώς  και πέντε εστιατόρια και μπαρ.  

Τον αρχιτεκτονικό   σχεδιασμό   του   ξενοδοχείου   έχουν   επιμεληθεί   το   Γραφείο   Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio,  σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της   Costa Navarino, που άλλωστε αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής του εμβληματικού brand. Είναι ενδεικτικό, ότι σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει  υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και   γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ.. Χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο, χαρίζοντας απαράμιλλη θέα στη θάλασσα. Οι signature θεραπείες ευεξίας του Mandarin Oriental θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο spa, σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο, ανέρχεται σε περίπου 75εκ. Ευρώ.

Το γκολφ

Στο μεταξύ, στην περιοχή Navarino   Hills  ανοίγουν στις  20 Φεβρουαρίου τα δύο νέα signature γήπεδα γκολφ 18 οπών, το International Olympic Academy Golf Course και το The Hills Course, καθώς κι ένα νέο Clubhouse.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η ονομασία του πρώτου παγκοσμίως International Olympic   Academy Golf Course, συμβολίζει τη σχέση του αθλήματος με τον Ολυμπισμό, καθώς πρόκειται   για τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις γκολφ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα νέα γήπεδα, έκτασης 6.366 μέτρων   και   6.280   μέτρων   αντίστοιχα,   είναι σχεδιασμένα από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup José María Olazábal και εκτείνονται σε 1.250 στρέμματα, σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

Γκολφ και προορισμός 12 μήνες το χρόνο

Σημειώνεται   λειτουργία   των   δύο   νέων   γηπέδων   ενισχύει   το   γκολφ   υψηλής   ποιότητας   που προσφέρει   η   Costa   Navarino,   καθιστώντας   την   ως   ένα   μοναδικό   προορισμό   που διαθέτει ιδανικό κλίμα, καταπράσινο παραθαλάσσιο τοπίο και άμεση πρόσβαση κάθε εποχή   του   χρόνου,   συμβάλλοντας ουσιαστικά, όπως αναφέρετσι,   στην   επιμήκυνση   της   τουριστικής περιόδου   της   περιοχής   δεδομένου   ότι   η   υψηλή   σεζόν   του   γκολφ   είναι   από   το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο και από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, μια χαμηλή - παραδοσιακά- τουριστική περίοδο που ενισχύεται σημαντικά.

Συγχρόνως, θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό γηπέδων γκολφ της Costa Navarino σε τέσσερα, όλα σε μέγιστη απόσταση 13 χιλιομέτρων μεταξύ τους, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς γκολφ στην Ευρώπη.

Το αεροδρόμιο

Η τουριστική σεζόν αρχίζει φέτος στη Μεσσηνία με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν το Φεβρουάριο   και   να   ολοκληρώνονται   την   τελευταία   εβδομάδα   του   Νοέμβριου, ενισχύοντας σημαντικά τη συνδεσιμότητα της περιοχής με πληθώρα Ευρωπαϊκών προορισμών και συμβάλλοντας σημαντικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. 

Φέτος, μάλιστα,  για πρώτη φορά ξεκινά απευθείας πτήσεις η αεροπορική εταιρεία Lufthansa από το Μόναχο προς Καλαμάτα ενισχύοντας σημαντικά τη σύνδεση με τη γερμανική αγορά (επιπλεόν των υφιστάμενων πτήσεων της Aegean και της Condor), ενώ έχουν προστεθεί 3 νέες απευθείας πτήσεις από την  Aegean για Ελσίνκι, Βρυξέλλες, Παρίσι, νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο Stansted από την αεροπορική JET2 και νέες πτήσεις από την Πίζα με την Ryanair.

Από όλα τούτα συνάγεται ότι πλέον η Costa Navarino είναι μια από τις περιπτώσεις εκείνες στον ελληνικό τουρισμό, που δείχνει ότι μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει οδηγό των εξελίξεων αξιοποιώντας το μοναδικό της πλεονέκτημα στο κλίμα, την τοπική παραγωγή αλλά και την κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 22:50 - 12 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.