ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Greek City Times: Στα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά η Πάρος

20:38 - 29 Μαρ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Greek City Times: Στα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά η Πάρος
Στα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά με ιδιαίτερο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα κατατάσσει την Πάρο το Greek City Times, ο κορυφαίος ιστότοπος στον κόσμο που ασχολείται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ιδιαίτερα για την Πάρο, το το Greek City Times αναφέρει ότι "η Πάρος βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το φέρι από τη Σαντορίνη, τη Μύκονο ή τη Νάξο. Η Πάρος δεν έχει τα συντριπτικά πλήθη των άλλων νησιών, αλλά έχει υπέροχες παραλίες με χρυσή άμμο και γοητευτικές πόλεις.

Η πρωτεύουσα της Πάρου, η Παροικιά είναι ένα ατμοσφαιρικό λιμάνι με ασβεστωμένα σπίτια, παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά και μια από τις καλύτερα διατηρημένες παλαιοχριστιανικές εκκλησίες της Ελλάδας τη Μονή της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Η Παροικιά διαθέτει δύο κορυφαία μουσεία: το Βυζαντινό Μουσείο (στεγάζεται στο μοναστήρι) και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Κοντά στην πόλη υπάρχουν πολλές καλές παραλίες.

Όμορφες μικρές πόλεις είναι διάσπαρτες σε όλο το νησί της Πάρου από την παραλία μέχρι τα βουνά. Για να γνωρίσετε ένα αυθεντικό ψαροχώρι, κατευθυνθείτε στη Νάουσα, η οποία έχει ένα ζωντανό λιμάνι με πολλά εστιατόρια και ένα μαγευτικό κέντρο της πόλης με δαιδαλώδη λιθόστρωτα δρομάκια, ασβεστωμένα σπίτια και μικροσκοπικά ξωκλήσια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.