ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΟΤ: Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και διασπορά των προορισμών

11:47 - 15 Μαϊ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και γενικότερα για τις φετινές προσδοκίες της Ελλάδας από τον τουρισμό, μίλησε σήμερα (15/5) στο Mega η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου.

«Ξέρουμε ότι ο τουρισμός δίνει σχεδόν το 25% του οικονομικού εύρους της χώρας. Η διαχείρισή μας, από τα προηγούμενα έτη με τις κρίσεις, έδειξε ότι ο κόσμος δεν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα. Από την αρχή είδαμε ότι, παρόλα τα ανθρωπιστικά προβλήματα, πήγε λίγο πίσω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά οι κρατήσεις επανεκκινήθηκαν από τον Απρίλιο και όχι από τον Μάρτιο. Είχαμε ένα Πάσχα εξαιρετικά αισιόδοξο, και μπορούμε ενδεχομένως να φτάσουμε τους αριθμούς του 2019 ή ακόμα και να τους ξεπεράσουμε», ανέφερε αρχικά.

«Δεν θα έχουμε φέτος Ρωσία και Ουκρανία, και δώσαμε έμφαση στην κεντρική Ευρώπη αλλά και τις Σκανδιναβικές χώρες, και φαίνεται ότι αποδίδει. Έχουμε αύξηση των πτήσεων και των κρατήσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία έχουν κάπως εξισορροπήσει την κατάσταση», πρόσθεσε.

«Για το γεγονός ότι τα πακέτα διακοπών είναι πιο ανταγωνιστικά για τους ξένους τουρίστες σε σχέση με τους Έλληνες, η Άντζελα Γκερέκου είπε πως, «είναι και μία ευθύνη των επιχειρήσεων το να υπάρχει μία ισορροπία. Υπάρχει και η δυνατότητα των ατομικών booking αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία. Το γρήγορο και το άμεσο κέρδος δεν θα αποδώσει εάν δεν αναπτυχθεί εμπιστοσύνη με τον επισκέπτη».

«Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της περιόδου και η διασπορά των προορισμών. Τα διάσημα νησιά καλά κρατούν, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέρη που είναι εξίσου όμορφα, και ο ταξιδιώτης αναζητά συχνά την ιδιωτικότητα και μία ολιστική εμπειρία. Η ενδοχώρα μας, είναι επίσης ενδιαφέρουσα, και η Ελλάδα μην ξεχνάμε εκτός από καλοκαίρι έχει και χειμώνα, και θέλουμε να προσεγγίσουμε και αυτό το κομμάτι», συμπλήρωσε η κ. Γκερέκου.

Τέλος, η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», αναφέροντας τα εξής: «Ο τουρισμός και οι διακοπές, δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια. Όπως ήδη ανακοινώθηκε, το κράτος έχει διευρύνει τα όρια και τις επιλογές του όσο αφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι αιτήσεις ξεκινούν και όλο το καλοκαίρι και οι διαθεσιμότητες είναι μεγαλύτερες από άλλη φορά. Στόχος είναι ο ποιοτικός τουρισμός στην Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:32 - 15 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.