ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Πρωταθλητές αφίξεων οι Βρετανοί- Ποιες εθνικότητες ακολουθούν

19:14 - 17 Αυγ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρισμός: Πρωταθλητές αφίξεων οι Βρετανοί- Ποιες εθνικότητες ακολουθούν
Στοιχεία σχετικά με την "ταυτότητα" των τουριστών που επισκέφτονται φέτος την Ελλάδα έδωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (17/8) είπε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1 εκ, αφίξεις τουριστών κάθε εβδομάδα, με τα σκήπτρα να κρατούν οι Βρετανοί.

Από τη Βρετανία έρχονται περίπου 200.000 κάθε εβδομάδα.

Στη συνέχεια ακολουθούν τουρίστες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις βαλκανικές χώρες όπου φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση των τουριστών.

Τουρίστες από τη Ρουμανία που πηγαίνουν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αναπληρώνουν σε μεγάλο ποσοστό τη μείωση των τουριστών από την Ρωσία και την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει φέτος και από τους τουρίστες από την Αμερική, οι οποίοι μάλιστα κάθονται και περισσότερες ημέρες, πάνω από 10, αλλά ξοδεύουν και περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους.

Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το 2022 θα έχουμε και ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, ξεπερνώντας το 2019 που ήταν χρονιά αναφοράς και κατά την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 18 δις ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.