ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jet2: Φουλάρει μηχανές για την Ελλάδα το 2023

12:26 - 28 Σεπ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Jet2: Φουλάρει μηχανές για την Ελλάδα το 2023
Σε αύξηση της χωρητικότητας κατά 8% σε σχέση με το 2022 και τρία νέα δρομολόγια προς την Ελλάδα προχωρά η Jet2, διαθέτοντας συνολικά 1,3 εκατ. θέσεις με έναρξη των πτήσεων από την 1η Απριλίου

Να σημειωθεί ότι η Jet2.com είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, και η μητρική της Jet2holidays, ο δεύτερος μεγαλύτερος βρετανικός touroperator.

Έτσι σχεδιάζονται για το 2023 πτήσεις προς 15 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων τριών καινούργιων δρομολογίων, Μπρίστολ-Χανιά, East Midlands-Σαντορίνη και Λονδίνο (Στάνστεντ)-Αθήνα.

Συνολικά, η εταιρεία προχωρά σε αύξηση της χωρητικότητας με 1,3 εκατ.διαθέσιμες θέσεις προς πώληση και ενίσχυση της συχνότητας των πτήσεών της σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σκιάθος. Πρόκειται για κίνηση ιδιαίτερης σημασίας δεδομένου ότι φέτος η βρετανική αγορά αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη δεξαμενή τουριστών για την Ελλάδα.

Με δεδομένη και τη δυναμική της Αθήνας ο όμιλος Jet2 θα πραγματοποιεί πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη του 2022, η Jet2 ξεκίνησε για πρώτη φορά τη σύνδεση της Αθήνας με πακέτα city breaks προς πώληση από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμπιγχαμ

Το 2023 θα ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις της εταιρείας πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα τα δρομολόγια προς τη Ρόδο θα αρχίσουν από τις 2 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τον Νοέμβριο, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Απριλίου θα αρχίσουν τα δρομολόγια προς τη Χαλκιδική.

Ήδη  ο Στιβ Χίπι, ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays, βρίσκεται στην Ελλάδα και αναμένεται να συναντήσει ξενοδόχους, εκπροσώπους του κλάδου, καθώς και εκπροσώπους τηςκυβέρνησης προκειμένου να επικοινωνήσει τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα του επικεφαλής του βρετανικού ομίλου περιλαμβάνει επισκέψεις στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο και στην Κω. 

«Ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία και ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ελλάδα, ανταποκρινόμαστε στη συνεχή ζήτηση των Βρετανών ταξιδιωτών για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, παρέχοντάς τους διαφορετικές επιλογές πακέτων και αναπτύσσοντας το πρόγραμμά μας στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στιβ Χίπι κατά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος της Jet2 για την Ελλάδα.

Για τη σεζόν του 2022 ο όμιλος της Jet2 είχε διαθέσει 1,2 εκατ. αεροπορικές θέσεις, εκτελώντας το μεγαλύτερο μέχρι πρότινος πρόγραμμά της για την Ελλάδα, χωρίς, μάλιστα, να προβεί σε καμία ακύρωση παρά το δύσκολο περιβάλλον των έντονων προκλήσεων με φόντο το οποίο επιχειρούν το φετινό καλοκαίρι οι αεροπορικές εταιρείες.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.