ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Θεαματική η τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας- Οι δηλώσεις Κικίλια

14:23 - 27 Φεβ 2023 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Guardian: Θεαματική η τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας- Οι δηλώσεις Κικίλια
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε ο βρετανικός Guardian στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το 2022 η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε ρεκόρ, ενώ αναμένεται ακόμα πιο ισχυρή βρετανική παρουσία στην Ελλάδα το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι την προηγούμενη σεζόν για πρώτη φορά οι Βρετανοί πολίτες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας ήταν περισσότεροι από τους Γερμανούς, που κρατάνε τα «σκήπτρα» για δεκαετίες, ενώ παράλληλα η τουριστική ανάκαμψη της χώρας βοήθησε στο να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία μετά από δύο χρόνια πανδημίας κατά 5,6%.

Μιλώντας στον Guardian, o υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι οι Βρετανοί, που είναι «Big spenders» πρωτοστατούν στον ελληνικό τουρισμό. «Ναι μπορεί να υπάρχει ενεργειακή κρίση και πολύ υψηλός πληθωρισμός και πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, με τα νοικοκυριά να στρέφονται στην αποταμίευση, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι οι Βρετανοί δε θυσιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι το 2023 η ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία θα είναι το ίδιο καλή, πιθανά και καλύτερη από το 2022, σημειώνοντας ακόμα ότι στη διεθνή έκθεση World Travel Market, που έλαβε χώρα το Νοέμβριο στο Λονδίνο, οι tour operators, αιτήθηκαν περισσότερες πτήσεις αλλά και κλίνες.

Τέλος στο δημοσίευμα του Guardian, σημειώνεται ότι το 2022 οι Αμερικανοί ταξιδιώτες επέστρεψαν μαζικά στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα μέρη με τις περισσότερες επισκέψεις στον πλανήτη το 2022, με την τουριστική περίοδο να επεκτείνεται στη χώρα, καθώς ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.