ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση για την εφαρμογή Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης

16:03 - 30 Νοε 2007 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η "EVEREST ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ" (η Εταρεία), στο πλαίσιο της εφ' άπαξ εφαρμογής του εγκεκριμένου από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 21.12.2006 Προγράμματος Παροχής Δικαιώματος Προαίρεσης σε μέλη του Δ.Σ., στελέχη και υπαλλήλους της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών για την αγορά μετοχών (το Πρόγραμμα), και σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, πληροφορεί το κοινό αναφορικά με τα εξής:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, το Νοέμβριο του 2007, χορήγησε σε 26 στελέχη της Εταιρείας (μέλη του Δ.Σ., στελέχη και υπαλλήλους της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών), προσωρινό δικαίωμα προαίρεσης για το σύνολο των 320.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, με τιμή διάθεσης 2,4 ευρώ ανά μετοχή και ονομαστικής αξία 0,71 ευρώ η καθεμία, σύμφωνα με τις αποφάσεις της από 21.12.2006 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
2. Το ως άνω προσωρινό δικαίωμα προαίρεσης, μετατρέπεται σε οριστικό με την έγγραφη αποδοχή - εξάσκηση του δικαιώματος από τους δικαιούχους έως την 30.11.2007. Ανάλογα με τον αριθμό των δικαιωμάτων που θα ασκηθούν με τις ως άνω δηλώσεις, θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2007, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 13 του Κ.Ν. 2190/1920.
3. Το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 20.220.800,00 Ευρώ, διαιρούμενο σε 28.480.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,71 Ευρώ η κάθε μία.
4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2007 θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:
(i) Θα διαπιστώσει αν συντρέχουν οι όροι του Προγράμματος (αν εξακολουθούν οι δικαιούχοι να εργάζονται αποδοτικά για την Εταιρεία κατά το χρόνο ωρίμανσης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης και εάν έχουν υποβάλει εμπροθέσμως τη δήλωση άσκησης Οριστικού Δικαιώματος) και σε περίπτωση που κάποιοι από τους όρους αυτούς δεν συντρέχουν θα το γνωστοποιήσει με ειδική αιτιολογημένη επιστολή του προς τον δικαιούχο. (
ii) Θα προβεί με απόφασή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ανάλογα με τον αριθμό των δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί με τις ως άνω δηλώσεις.
5. Η καταβολή της αξίας του δικαιώματος προαίρεσης θα πρέπει να γίνει από τους δικαιούχους σε μετρητά εντός δέκα (10) ημερών από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση.
6. Μετά την εμπρόθεσμη καταβολή από τους δικαιούχους της αξίας των ασκούμενων από αυτούς δικαιωμάτων προαίρεσης το Διοικητικό Συμβούλιο θα πιστοποιήσει την εν όλω ή εν μέρει καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι νέες μετοχές να εισαχθούν για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
7. Ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χ.Α. προσδιορίζεται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα καταβληθεί το τίμημα.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Με απόφαση της από 21.12.2006 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920 ως ίσχυε, αποφασίστηκε Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών της Εταιρείας σε μέλη του Δ.Σ., στελέχη και υπαλλήλους της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, υπό τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan) ως εξής:
- Αριθμός μετοχών προς διάθεση: 320.000 κοινές ονομαστικές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,12% του συνόλου των υφιστάμενων μετοχών.
- Τιμή διάθεσης : 2,40 ευρώ ανά μετοχή
- Χρονική διάρκεια προγράμματος - Χρόνος εξάσκησης δικαιώματος: έως τις 30.11.2007
- Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα: ο κάτοχος του δικαιώματος θα πρέπει να διατηρεί κατά την χρονική στιγμή εξάσκησης του δικαιώματος την συγκεκριμένη σχέση (εργασίας, συμμετοχή στο Δ.Σ.), βάσει της οποίας απέκτησε το δικαίωμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.