ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 5,34 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Everest - Οι στόχοι της εταιρείας

11:50 - 29 Φεβ 2008 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στα 5,34 εκατ. ευρώ από 3,52 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα καθαρά κέρδη του ομίλου Everest στο εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 καταγράφοντας αύξηση 51,7%. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 54,25 εκατ. ευρώ από 47,22 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,9%.

Η ως άνω αύξηση οφείλεται αφενός στη βελτίωση των εσόδων της Εταιρείας από τη διαχείριση των σημάτων του Ομίλου και αφετέρου στην επέκταση του δικτύου εκμεταλλεύσεων του Ομίλου καθώς και στην ανάληψη νέων δραστηριοτήτων εστίασης σε ανοικτές και κλειστές αγορές.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 8,31 εκατ. από 8,58 εκατ. μειωμένα κατά 3,14%.

Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις ανήλθαν στα 2,98 εκατ. από 1,89 εκατ., τα EBITDA στα 2,14 εκατ. από 1,4 εκατ. και τα καθαρά κέρδη στο 1,43 εκατ. από 848 χιλιάδες.

Η αύξηση των καθαρών κερδών σε επίπεδο Εταιρείας οφείλεται στη βελτίωση των εσόδων από τη διαχείριση των σημάτων του ομίλου, ενώ για τον όμιλο, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από τη συγγενή εταιρεία Olympic Catering.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, οι προτεραιότητες του Ομίλου, είναι οι ακόλουθες :

1. Επέκταση του νέου concept cafe με την επωνυμία Gloria Jeans Coffees. O στόχος είναι η λειτουργία 4 σημείων πώλησης. Λόγω της βραχύβιας λειτουργίας κατά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, δεν αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη επίδραση επί των στοιχείων αποτελεσμάτων. Ενδεχομένως δε να υπάρξει σχετική επιβάρυνση με έξοδα πρώτης εγκατάστασης και συναφή. 2. Ανάπτυξη νέων καταστημάτων Everest & Pasteria. O όμιλος, ήδη επεξεργάζεται επιχειρηματικά σχέδια για τη λειτουργία και συμμετοχή στο κεφάλαιο, νέων εκμεταλλεύσεων καταστημάτων Everest & Pasteria. Στη παρούσα φάση δεν δύναται να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τον αριθμό των νέων εκμεταλλεύσεων που θα λειτουργήσουν εντός του δεύτερου εξαμήνου. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη επίπτωση επί των αποτελεσμάτων. 3. Βελτίωση της δομής του ομίλου, μέσω συγχωνεύσεων εταιρειών που κατέχονται κατά 100% από την Εταιρεία. Ήδη έχουν δρομολογηθεί σχετικές αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα επιφέρει βελτίωση επί της διαχειριστικής διαδικασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.