ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική συνεργασία Vivartia- Λ.Φρέρη

12:48 - 07 Μαρ 2008 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στρατηγική συνεργασία για τη δημιουργία εταιρείας με την επωνυμία Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης, συνήψαν η Vivartia και ο Λαυρέντιος Φρέρης. Στη νέα εταιρεία η Vivartia θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και ο κ. Φρέρης με 49%.

Πρόθεση των δύο μετόχων είναι να υποβάλει η νέα εταιρεία προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% των μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Everest Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων. Προκειμένου να ισχύσει η δημόσια πρόταση πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον 50,1% της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι ο μέτοχος της Everest, κ. Λαυρέντιος Φρέρης θα μεταβιβάσει ή προσφέρει κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης το 26% περίπου που κατέχει στην Everest. Η τιμή της δημόσιας πρότασης για την Everest ορίζεται σε 3,5 ευρώ/μετοχή. Ο Όμιλος Everest απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους και διαθέτει 6 ισχυρά brand names (Everest, La Pasteria, Kuzina, Olympus Plaza, Papagallino, Gloria Jeans), ενώ έχει σημαντική παρουσία σε κλειστές αγορές (πλοία, σταθμούς ΟΣΕ, ΣΕΑ, θεματικά πάρκα) και εκτεταμένο δίκτυο επιλεγμένων σημείων στις ανοικτές αγορές. Για τη διαχειριστική χρήση 1/7/2006 - 30/6/2007 η Everest παρουσίασε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 91 εκατ. ευρώ και EBITDA 15,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ίδια εταιρεία θα προβεί σε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Olympic Catering Α.Ε. σε τιμή 2,65 ευρώ/μετοχή. Προκειμένου να ισχύσει η δημόσια πρόταση πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον 50,1% της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η Everest κατέχει ήδη το 44% περίπου της Olympic Catering. Η Olympic Catering δραστηριοποιείται στο χώρο του αεροπορικού catering & handling, σε εκμεταλλεύσεις εστίασης κλειστών αγορών (αεροδρόμια) καθώς και στο τομέα του βιομηχανικού catering μέσω της παραγωγής και διάθεσης, fresh, chilled & frozen γευμάτων. Η Olympic Catering απασχολεί περίπου 350 μόνιμους υπαλλήλους καθώς και αριθμό εποχιακών εργαζομένων. Για το εννεάμηνο της προηγούμενης διαχειριστικής χρήσης (1/1 - 30/9/2007) ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 45 εκατ. ευρώ και το EBITDA σε 5,1 εκατ. ευρώ.
Η ανωτέρω συμφωνία και οι δημόσιες προτάσεις τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε για την συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συνεργασία μας με τον κ.Φρέρη, έναν καταξιωμένο επιχειρηματία με τεχνογνωσία και πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία στον κλάδο των τροφίμων. Η σύμπραξη Vivartia - Everest μπορεί να επιφέρει σημαντικές συνέργιες και για τους 2 ομίλους, τόσο όσον αφορά στην παραγωγή και τις πρώτες ύλες, όσο και στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του εκτεταμένου δικτύου λιανικής των δύο ομίλων, δεδομένου ότι τα προϊόντα μας είναι απολύτως συμπληρωματικά. Η συνεργασία των δύο επιχειρήσεων θα επιφέρει περαιτέρω την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, αλλά και ευκαιρίες για ανάπτυξη των προϊόντων της Vivartia στις κλειστές αγορές που έχει ήδη παρουσία η Everest, και της Everest στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Vivartia. Με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση και την πρόσφατη εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Nonni's, εκπληρώνουμε τους στόχους για το 2008, σε απόλυτη συμφωνία με το πλάνο επενδύσεων, εξαγορών και αποτελεσμάτων της Vivartia για την πενταετία 2008-2012.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Everest, κ.Λαυρέντιος Φρέρης, επεσήμανε: «Μετά από 25 χρόνια δραστηριοποίησης στην αγορά, η σύνδεση με το μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα, τη Vivartia, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου, και το ξεκίνημα ενός νέου, ακόμα πιο δημιουργικού. Από τη συνεργασία αυτή προσβλέπω στη δημιουργία σημαντικών συνεργιών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των προϊόντων και του δικτύου λιανικής και των δύο ομίλων, αλλά και στην επέκτασή τους σε νέες αγορές.

Ποια είναι η Goody's: Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία εστιατορίων στην Ελλάδα και βάσει κύκλου εργασιών, μέσα στις 15 μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μόνη ελληνική. Κλείνοντας περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας και προσφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες γεύματα καθημερινά, η GOODY'S αποτελεί ένα από

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.