ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζικές ακυρώσεις παραγγελιών από Ελληνες εφοπλιστές

14:36 - 26 Νοε 2008 | Ναυτιλία
Συνεχίζεται ο χορός ακυρώσεων παραγγελιών από Ελληνες εφοπλιστές, εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης στην παγκόσμια ναυτιλία. Μετά την Genco του Πήτερ Γεωργιόπουλου και τη Navios της Αγγελικής Φράγκου, και η Metrobulk του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου προχωρά στην ακύρωση παραγγελίας 10 φορτηγών τύπου handysize από κορεατικά ναυπηγεία.

Επίσης, σε ακύρωση 10 παραγγελιών προχώρησε και ο όμιλος Βαφειά. Η εισηγμένη εταιρεία του ομίλου Stealthgas ακύρωσε παραγγελία για 4 δεξαμενόπλοια τύπου suezmax. Επίσης η μη εισηγμένη εταιρεία του ομίλου, Brave maritime, ακύρωσε παραγγελία τεσσάρων LPG και τεσσάρων post-panamax φορτηγών πλοίων.

Σύμφωνα με στοιχεία για τις διεθνείς παραγγελίες, τον Οκτώβριο οι νέες παραγγελίες σημείωσαν 90% πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συγκεκριμένα, παραγγέλθηκαν μόνο 37 πλοία από 378 πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές έχουν αυτή τη στιγμή υπό παραγγελία περίπου 1100 πλοία διαφόρων τύπων, με μέσο χρονικό ορίζοντα παραλαβής τη διετία 2009-2010.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.