ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποψήφιες βουλευτίνες δύο κυρίες της Ναυτιλίας με βαρύ όνομα

14:18 - 19 Απρ 2012 | Ναυτιλία

Δύο κυρίες της Ναυτιλίας , η κυρία Μαρία Τσάκου Κουϊμάνη και η κυρία Γεωργία Μαρτίνου αποφάσισαν να είναι υποψήφιες βουλευτίνες στις επικείμενες εκλογές. Πρόκειται για τις πρώτες υποψηφιότητες από τον εφολπλιστικό κόσμο για το κοινοβούλιο από την εποχή του κ. Γιώργου Δαλακούρα.

 

Η κυρία Τσάκου θα είναι υποψήφια της Δράσης στην Xίο, ενώ η κυρία Γεωργία Μαρτίνου κατεβαίνει με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Η κυρία Μαρτίνου, κόρη του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου,  έχει ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς διετέλεσε μέχρι σήμερα οπότε και παραιτήθηκε αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος στον ενοποιημένο Δήμο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού.


Η κυρία Μαρία Τσάκου, η οποία κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου, γόνος της εφοπλιστικής οικογενείας Τσάκου, εργάζεται στη ναυτιλία από το 1994 ως νομική σύμβουλος σε ναυτιλιακές εταιρείες, σε τομείς όπως η χρηματοδότηση, οι συμβάσεις, τα ναυτικά ατυχήματα και οι απαιτήσεις από και κατά τρίτων, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ειδικεύεται στις ναυτασφαλίσεις. Είναι ειδική γραμματέας του ΔΣ της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) καθώς και μέλος του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος». Εχει σπουδάσει νομικά στο Λονδίνο και το Σαουθάμπτον.

 

Και οι δύο κυρίες έχουν αναπτύξει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 20 Απρ 2012

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.