ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άντληση κεφαλαίων και μέρισμα από την TEN

10:02 - 23 Απρ 2012 | Ναυτιλία

Στη διάθεση μετοχών προχωρεί η Tsakos Energy Navigation (TEN) με στόχο την άντληση εσόδων για να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).Η ΤΕΝ θα διαθέσει 10 εκατ. μετοχές, ενώ η οικογένεια Τσάκου προτίθεται να αποκτήσει το 10% των μετοχών αυτών.

 

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για τη διάθεση επιπλέον 1,5 εκατ. μετοχών εάν ζητηθούν από τους αναδόχους. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τη διάθεση των μετοχών θα ανέλθουν στα 76,4 εκατ. δολ. με βάση υπολογισμού την τιμή της μετοχής στις 13 Απριλίου (8,04 δολ.). Χθες η τιμή της μετοχής κυμαινόταν στα 7,16 δολ., στη μέση της συνεδρίασης του NYSE.Οι τράπεζες Credit Suisse Morgan Stanley είναι ανάδοχοι της έκδοσης, στην οποία συμμετέχουν ακόμη οι Clarkson Capital Markets και η Dahlman Rose

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΝ προχώρησε πρόσφατα στη σύναψη συμβολαίου για την κατασκευή ενός νεότευκτου πλοίου μεταφοράς LNG με ορίζοντα παράδοσης το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η συμφωνία περιλαμβάνει και οψιόν για την κατασκευή ενός ακόμη.Επίσης ναυπηγεί δύο shuttle tanker, ενώ έχει οψιόν για την απόκτηση δύο ακόμη νεότευκτων δεξαμενοπλοίων 158.000 dwt το ένα. Με την προσθήκη των νέων αγορών, ο στόλος της θα αυξηθεί στα 51 πλοία.

 

Επίσης η εταιρεία αποφάσισε την καταβολή μερίσματος  0,15 δολ. ανά μετοχή. Το οποίο θα καταβληθεί στις 25 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου, Γιάννης Σταυρόπουλος, επισήμανε ότι η εταιρεία συνεχίζει να μοιράζει μερίσματα στους μετόχους της από τον Οκτώβριο του 2002. Από τότε κάθε μετοχή έχει λάβει συνολικό μέρισμα 9,375 δολάρια ενώ είχε κάνει την είσοδό της στη Wall Street, τα Μάρτιο του 2002, στα 7,50 δολάρια.

 

Ο κ. Σταυρόπουλος προσθέτει ότι υπάρχει η πεποίθηση στην ΤΕΝ πως με τις στρατηγικές ανάπτυξης που ακολουθεί θα είναι σε θέση να επωφελείται από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά και να καταβάλει συνεχώς μέρισμα στους μερισματούχους.

 

Μέχρι σήμερα η ΤΕΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, έχει κλείσει συμφωνίες για τη ναύλωση των πλοίων της που της διασφαλίζουν ελάχιστα έσοδα 1 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.