ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tsakos Energy Navigation στοχεύει στην άντληση 420 εκ δολ από το NYSE

10:36 - 28 Σεπ 2012 | Ναυτιλία
Στην άντληση κεφαλαίων ύψους μέχρι και 420 εκατ. δολ. στοχεύει η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) του Ομίλου Τσάκου.

Η ΤΕΝ κατέθεσε στις χρηματιστηριακές αρχές ενημερωτικό δελτίο προκειμένου να αποκτήσει τη δυνατότητα στο μέλλον να εκδώσει μετοχές ή ομόλογα ή άλλους τίτλους προκειμένου να αντλήσει μέχρι 300 εκατ. δολ. Επίσης ζητεί να αποκτήσει το δικαίωμα υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρείας να διαθέσουν μέχρι 21,5 εκατ. μετοχές, οι οποίες με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο (5,57 δολάρια) μπορεί να αποφέρουν έσοδα ύψους 120 εκατ. δολ.


Η εταιρεία στοχεύει τα αντληθέντα κονδύλια να τα αξιοποιήσει για την απόκτηση πλοίων, τη μείωση του χρέους, την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνέχιση για άλλα τρία χρόνια της ναύλωσης του δεξαμενοπλοίου «Arctic» σε αμερικανική εταιρεία πετρελαιοειδών. Τα έσοδα από τη ναύλωση αυτή θα ανέλθουν για την ΤΕΝ στα 20 εκατ. δολ.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:52 - 29 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.