ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Attica στην ΠΕΜΕΝ - ‘Να ανακαλέσετε τις δηλώσεις σας‘

01:53 - 15 Οκτ 2012 | Ναυτιλία
Με μια αιχμηρή ανακοίνωσή της η Attica καλεί την ΠΕΜΕΝ να ανασκευάσει τα όσα ισχυρίζεται σε Δ.Τ., που εξέδωσε σήμερα, διαφορετικά θα κινηθεί νομικα. Τονίζει μάλιστα ότι ‘η ATTICA GROUP υπό το βάρος των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει το σύνολο του κλάδου έχει προτείνει στα πληρώματά της – όπως καλά η ΠΕΝΕΝ γνωρίζει –μείωση των παροχών που η Εταιρεία οικειοθελώς παρέχει, πέραν των προβλεπομένων από τις τελευταίες ΣΣΕ. Ειδικότερα αναφέρει:

 

"Προς
ΠΕΝΕΝ

Κοιν. : ΠΝΟ
ΜΜΕ
Πλοία Ομίλου ATTICA GROUP


Σε συνέχεια δημόσιας ανακοίνωσής σας που δημοσιεύτηκε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την 11η Οκτωβρίου 2012, με λύπη μας είδαμε τα όσα ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρετε εναντίον της Εταιρείας μας.

Ειδικότερα, αναφέρεστε σε «πρόθεση» της Εταιρείας «να μειώσει τις δεδουλευμένες αποδοχές» στα πληρώματά της, αναφορά η οποία είναι παντελώς αναληθής. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όχι μόνο δεν υπήρξε πρόθεση μειώσεως δεδουλευμένων αποδοχών, αλλά ουδέποτε εκπρόσωπός μας έκανε λόγο για περικοπή δεδουλευμένων αποδοχών.

Η ATTICA GROUP υπό το βάρος των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει το σύνολο του κλάδου έχει προτείνει στα πληρώματά της – όπως καλά η ΠΕΝΕΝ γνωρίζει –μείωση των παροχών που η Εταιρεία οικειοθελώς παρέχει, πέραν των προβλεπομένων από τις τελευταίες ΣΣΕ.

Μας εκπλήσσει δε ακόμα περισσότερο ότι αναφέρεστε σε «απειλή» εκ μέρους της Εταιρείας μας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε από τη μέχρι σήμερα πολιτεία της ATTICA GROUP ότι οι απειλές δεν συνάδουν με το πνεύμα της διοίκησής της και ότι μόνο ειλικρινής και απόλυτα συνεπής έχει υπάρξει πάντοτε απέναντι στους εργαζόμενούς της. Εάν έχετε στοιχεία που αποδεικνύουν την «απειλή» που αναφέρετε σας παρακαλούμε να τα προσκομίσετε, ειδάλλως να προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση των δηλώσεών σας.

Κατανοούμε ενδεχομένως ότι στην παρούσα συγκυρία το σωματείο σας αισθάνεται πιεσμένο να επιδείξει «συνδικαλιστική δράση», η οποία όμως δεν επιτυγχάνεται με ψεύδη και συκοφαντίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε όπως εντός των επομένων 24 ωρών προβείτε σε δημόσια ανακοίνωση με την οποία θα ανακαλείτε τα όσα ψευδώς δηλώσατε εις βάρος της εταιρείας μας, ανασκευάζοντας τις δηλώσεις σας και αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Σε αντίθετη περίπτωση με λύπη μας θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας μας.

Για την ATTICA GROUP

Πέτρος Βέττας
Πρόεδρος"
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.