ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα γραμμή στην Ιταλία εγκαινιάζει ο όμιλος Grimaldi

15:41 - 08 Νοε 2012 | Ναυτιλία
 
Με τα ro/ro (πλοία για φορτηγά μόνο) "Eurocargo Catania" και "Eurocargo Brindisi" συνδέει τη Ραβέννα, το Μπρίντιζι και την Κατάνια ο Όμιλος Γκριμάλντι ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του στην Αδριατική Θάλασσα. Τα πλοία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Odense Steel Shipyard το 2011 και το 2012 και συγκαταλέγονται στα πιο αποδοτικά πλοία που δραστηριοποιούνται στην Μεσόγειο, συνδυάζοντας χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με υψηλή χωρητικότητα φορτίου (περίπου 240 ημι-ρυμουλκούμενα το καθένα)
Η νέα γραμμή θα έχει συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα:
-Αναχώρηση από Ραβέννα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 6.00 μ.μ με άφιξη στο Μπρίντιζι τη Τετάρτη στις 3.00 μ.μ, τη Παρασκευή στις 11.00 και τη Κυριακή στις 15.00 μ.μ
-Αναχώρηση από το Μπρίντιζι για τη Κατάνια τη Τετάρτη στις 5.00 μ.μ, τη Παρασκευή στη 1.00 μ.μ και τη Κυριακή στις 17.00 μ.μ, με άφιξη στη Κατάνια την Πέμπτη, το Σάββατο και τη Δευτέρα στις 09:00 π.μ.
«Ο εν λόγω θαλάσσιος αυτοκινητόδρομος αποτελεί την πρώτη άμεση σύνδεση ανάμεσα στη Σικελία και την Απουλία, καθώς και μεταξύ της Άνω και της Νότιας ακτής της Αδριατικής της Ιταλίας. Η ποιότητα και η συχνότητα των δρομολογίων, καθώς και η προσφερόμενη χωρητικότητα είναι τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία αυτής της θαλάσσιας σύνδεσης που θα προσφέρει επιπλέον ευκαιρίες στο εσωτερικό ιταλικό εμπόριο, βοηθώντας παράλληλα στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θορύβου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Emanuele Grimaldi.
Σημειώνεται ότι σοβεί κόντρα μεταξύ της Attica Group και του ιταλικού Ομίλου Grimaldi, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ελληνοϊταλικής σύγκρουσης, με φόντο τη φθίνουσα μεταφορική και επιβατική κίνηση των γραμμών της Αδριατικής. Έστω κι αν τα νέα πλοία δεν δρομολογούνται στις γραμμές Ελλάδος Ιταλίας, αποτελούν άλλο ένα μήνυμα από την πλευρά Grimaldi προς τους Έλληνες ακτοπλόυς.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.