ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Cretan Lines»: Σε θολά νερά η επανδρομολόγηση στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς του F/B «ΕLLI Τ»

12:35 - 14 Ιαν 2013 | Ναυτιλία
Άγνωστο παραμένει το πότε θα μπει και πάλι σε ρότα το πλοίο «ΕLLI Τ», που είχε δρομολογηθεί το καλοκαίρι στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς από τη βασισμένη σε εισφορές Ρεθυμνιωτών πολιτών και επιχειρηματιών νεοσύστατη εταιρία Cretan Lines.

 Η εταιρεία έχει ήδη οφειλές προς Τράπεζες, αλλά και φορείς, όπως το Ν.Α.Τ., το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, αλλά και πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Πειραιά...

Το πλοίο παραμένει δεμένο εδώ και μήνες μετά μία ... μηχανική βλάβη. Η επιδιόρθωση της ζημιάς με βάση τις δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρείας μεταφέρεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, χρήματα δεν μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας και τα χρέη εξακολουθούν να είναι πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ρεθυμνιώτικου ναυτιλιακού συνεταιρισμού, Νίκο Σιλιγάρδο η «Cretan Lines» περιμένει απάντηση από τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στο εξωτερικό προκειμένου να δοθεί το 'πράσινο φως' της έναρξης των εργασιών επισκευής της βλάβης στην κύρια μηχανή του πλοίου 'ΕLLI Τ.'.

 

«Είναι ζήτημα χρόνου και χρημάτων»

Ο κ. Σιλιγάρδος υποστήριξε ότι «όλα έχουν πλέον δρομολογηθεί και όλα πια είναι ζήτημα χρόνου και χρημάτων», ενώ κάλεσε, για μία ακόμα φορά, τους Ρεθυμνιώτες πολίτες και Φορείς, να στηρίξουν την εταιρεία για να μπορέσει σύντομα το πλοίο να επαναδρομολογηθεί στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς.

Σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν παρέχει αρκετή ενημέρωση στους συνεταίρους και τους Ρεθυμνιώτες, ο κ. Σιλιγάρδος απάντησε ότι «εμείς είπαμε όλη την αλήθεια, δεν κρύψαμε τίποτα. Τώρα αν κάποιοι δεν κατάλαβαν κάποια πράγματα, δεν φταίμε εμείς».

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι, (εκτός από 8) που είχαν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, αποφάσισαν να σταματήσουν, καθώς πήραν κάποια χρήματα από αυτά που τους οφείλονται πριν από τις γιορτές και έχουν τη δέσμευση ότι θα τους δοθούν τα υπόλοιπα των οφειλομένων μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο. Ωστόσο, δεν έχουν αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα,. Οκτώ εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση, ενώ την ίδια στιγμή

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν. Έτσι, την επόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στο κέντρο 'Κρήτη' στον Σταυρωμένο, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πίτας της εταιρείας, με στόχο να ενισχυθεί όσο γίνεται το ταμείο του συνεταιρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.