ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας οι ναυτεργάτες

21:46 - 05 Φεβ 2013 | Ναυτιλία
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους εμφανίζονται οι ναυτεργάτες, παρά την επιστράτευση των πληρωμάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση, με ισχύ από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η επίδοση των φύλλων πορείας ξεκίνησε άμεσα, ωστόσο οι απεργοί αρνούνται να τα παραλάβουν.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που έγινε σε πλοίο στον Πειραιά, αποφασίστηκε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν από τα πληρώματα να βγουν έξω από τα πλοία.

Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας έλεγαν ότι σε περίπτωση που οι ναυτεργάτες αρνηθούν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας, «θα εφαρμοστεί ο νόμος» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ΠΝΟ αποφάσισε την άρση της απεργίας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης για όλα τα περιφερειακά λιμάνια πλην της Αττικής, όπου επικεντρώνουν πλέον τον αγώνα τους.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης δύο πλοία στην Κρήτη, ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά, είχαν φορτώσει και ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν προς Πειραιά.

Οι απεργοί της ΠΝΟ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλους κλάδους εργαζομένων που τους συμπαραστέκονται πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 6μμ στην προβλήτα απέναντι από τον Αγ.Διονύσιο, στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ομάδες περιφρούρησης στους καταπέλτες των πλοίων και να πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στον Αγ.Διονύσιο, στις 10 το πρωί.

Πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στον Αγ.Διονύσιο στις 10:30 αποφάσισε η ΓΣΕΕ, η οποία κήρυξε παναττική στάση εργασίας με αφορμή την επιστράτευση των απεργών της ΠΝΟ. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.