ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΜΥΛΕ: «Μας ζητούν μειώσεις αποδοχών οι διοικήσεις των λιμανιών»

13:48 - 18 Φεβ 2013 | Ναυτιλία
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) σχετικά με την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Οι ΣΣΕ στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, με τον Ν 4093/12 σφαγιάζονται. Στον ΟΛΠΟΛΘ καλούμαστε να υπογράψουμε ΣΣΕ υπό την ύπαρξη του Ν 4024/11, ο οποίος οδηγεί στο τραγελαφικό φαινόμενο να μειώνονται οι αποδοχές ενώ αυξάνεται η δουλειά στα Λιμάνια. Το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για τα Λιμάνια και την Ναυτιλία του ΥΝΑ, είναι ενταγμένο σε αυτή την πολιτική ξεπουλήματος των Λιμανιών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Επίσης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική κοινωνία συνεχίζει να βιώνει ένα διαρκή εφιάλτη. Οι πολιτικές των μνημονιακών νόμων, έχουν οδηγήσει την οικονομία σε δραματική ύφεση η οποία τροφοδοτεί πρωτοφανή ανεργία» σημειώνει

Με συνεχείς αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, δέχονται αλλεπάλληλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ σφαγιάζεται ο θεσμός της ελεύθερης διαπραγμάτευσης και των ΣΣΕ.
Ταυτόχρονα, η φορολογική επέλαση και τα διαρκή χαράτσια ολοκληρώνουν την εικόνα της πλήρους φτωχοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει αυτήν την ολέθρια πολιτική, έχει ξεκινήσει μια αυταρχική επίθεση σε κάθε ένα που αντιστέκεται σε αυτήν την πολιτική. Προχωρεί σε επιστράτευση κάθε κλάδου εργαζόμενων που αγωνίζεται .

Εξαπολύει επίθεση στα συνδικάτα, ποινικοποιώντας την δράση τους, ενώ θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στους Λιμενικούς Οργανισμούς.

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, με σχέδια ξεπουλήματος των Λιμανιών. Αντί η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Λιμανιών στην ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα, άγεται και φέρεται από κάθε λογής συμφέροντα που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα Λιμάνια.

Διαφημίζει ως πρότυπο το ξεπούλημα της προβλήτας II στην Cosco, αποκρύπτει ότι μετά την μείωση του ετήσιου τιμήματος, με την «φιλική διευθέτηση", τώρα η Cosco απαιτεί νέα μείωση του τιμήματος.

Οι ΣΣΕ στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, με τον Ν 4093/12 σφαγιάζονται.

Στον ΟΛΠΟΛΘ καλούμαστε να υπογράψουμε ΣΣΕ υπό την ύπαρξη του Ν 4024/11, ο οποίος οδηγεί στο τραγελαφικό φαινόμενο να μειώνονται οι αποδοχές ενώ αυξάνεται η δουλειά στα Λιμάνια.
Το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για τα Λιμάνια και την Ναυτιλία του ΥΝΑ, είναι ενταγμένο σε αυτή την πολιτική ξεπουλήματος των Λιμανιών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.