ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλάς (ΠΝΟ) στο «R»: Πάνε να ισοπεδώσουν τελειώς τους ναυτικούς

00:01 - 03 Απρ 2013 | Ναυτιλία
Χαλάς (ΠΝΟ) στο «R»: Πάνε να ισοπεδώσουν τελειώς τους ναυτικούς
«Από 17.000 που ήταν οι εν ενεργεία ναυτικοί σήμερα οι άνεργοι φθάνουν και ξεπερνούν τις 11.000 άτομα. Παρόλα ταύτα στην κυβέρνηση αλλά και οι εκπρόσωποι του κλάδου από την πλευρά των εταιρειών συνεχίζουν να πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν ως διά μαγείας με επιπλέον περικοπές του εργατικού κόστους» δηλώνει στο «R» ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς.

Ο κ. Χαλάς σημειώνει πως «στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε σήμερα -Τετάρτη- να προχωρήσουμε σε 24 ωρη απεργία και σκοπεύουμε να επανέλθουμε όταν το νομοσχέδιο για τον κλάδο τεθεί στην Βουλή για ψήφιση. Την οποία και αναμένω μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την διάσωση και των τελευταίων ναυτικών έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

 
Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς ότι η πηγή του κακού για την πορεία του κλάδου δεν βρίσκεται στο εργατικό κόστος αλλά το κόστος του πετρελαίου, που πλέον επί των συνολικών λειτουργικών εξόδων αντιπροσωπεύει ποσοστό πάνω από 60%», καταλήγει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΠΝΟ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.