ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λύνει κάβους» το πρόγραμμα «Νέαρχος» για ανέργους ναυτικούς

08:23 - 25 Απρ 2013 | Ναυτιλία
1000 θέσεις επιδοτούμενης εργασίας προβλέπει η πρώτη πρόσκληση του προγράμματος «ΝΕΑΡΧΟΣ», για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών.
Άνεργοι, 20οαπόφοιτοι αξιωματικοί των Σχολών, αλλά και 800 ναύτες όλων των ειδικοτήτων «λύνουν κάβους» θητεύοντας σε πρόγραμμα κατάρτισης για 100 ώρες λαμβάνοντας 500 ευρώ και εν συνεχεία να «μπαρκάρουν» για 5 μήνες με μηνιαίο μισθό 1000 ευρώ, περιλαμβανομένων των κρατήσεων, για όσους είναι από απόφοιτοι ΑΕΝ και 800 όσοι είναι απλοί ναύτες.
 
Το πρόγραμμα που επιδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού προβλέπει επιδότηση εισφορών, πέρα από τη μηνιαία αποζημίωση, κι  άρα μηδενική επιβάρυνση για τους εργοδότες. (http://www.generg.gr/)
 
Την ίδια ώρα σημαντικά ποσοστά αύξησης της ανεργίας των ναυτικών καταγράφονται  τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας ( ΓΕΝΕ), Πλοίαρχος του Λ.Σ. Νικόλαος Σπανός, στην παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος «ΝΕΑΡΧΟΣ», για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών.
 
Τα συνολικά ποσοστά αύξησης της ανεργίας κατά την τριετία 2010-2012 έχουν ως εξής:
 
v     ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ: 109%
v     ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΗΣ: 72%
v     ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: 62%
 
Σύμφωνα με τον κ. Σπανό εάν αθροιστούν οι αριθμοί προκύπτει ότι ο αριθμός ανέργων ναυτικών ανεξαρτήτου ειδικότητας παρουσίασε:
 
·                    το 2011 αύξηση 43,76% και
·                    το 2012 αύξηση 20,07%.
 
Το συνολικό ποσοστό αύξησης της ναυτικής ανεργίας κατά την τριετία 2010-2012 ανέρχεται στο72,6%.
 
Το ΓΕΝΕ είναι ένας ιστορικός φορέας, που δραστηριοποιείται στον Πειραιά από το 1934, όπου και πρωτοιδρύθηκε, και από τότε είναι κατοχυρωμένος στη συνείδηση του Έλληνα ναυτικού και της ναυτιλιακής οικογένειας, ως ο μόνος θεσμοθετημένος φορέας ο οποίος μεριμνά για την εξεύρεση εργασίας επί πλοίου στους ναυτικούς της πατρίδας μας και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Είναι ένας φορέας που είναι κατοχυρωμένος και στη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας και προβλέπεται από την πρώτη έκδοσή της, ήδη από το 1929.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.