ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη μάχη για τη HSW νικητής θα είναι ο καταβάλλων τοις μετρητοίς

18:57 - 03 Οκτ 2006 | Ναυτιλία
Γυρίζει σελίδα σήμερα η ελληνική ακτοπλοΐα. Η απόφαση που θα πάρει το διοικητικό συμβούλιοτων Μινωικών Γραμμών για την επιλογή του αγοραστή της Hellenic Seaways αποτελεί τη θρυαλλίδα των ταχύτατων εξελίξεων.

Πολλά έχουν ακουσθεί, αρκετά έχουν γραφεί για τις υποψηφιότητες. Εσείς καλόν είναι να γνωρίζετε ότι στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχει μόνο μία γραμμή: «Θα πουλήσουμε σ' αυτόν που δίνει τα περισσότερα μετρητά, τώρα». Τα κόλπα με ανταλλαγές μετοχών, υποσχετικές και άλλα δεν έχουν τύχη...

Προσφορά 3,5 ευρώ ανά μετοχή κατέθεσεη ΝΕΛ με την επισήμανση του book value adjustment ότι δηλαδή αν ο έλεγχος αποδείξει πως η πραγματική αξία της Hellenic Seaways είναι μικρότερη θα υπάρξει αναπροσαρμογή του τιμήματος.

Προσφορά καταθέτει και η ΑΝΕΚ που κι αυτή πλησιάζει τα 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Τον δικό του Δούρειο Ιππο σ' αυτή την εξαγορά διαθέτει και ο επιχειρηματίας Πάνος Λασκαρίδης ο οποίος λόγω των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι πολύ περισσότερο ευέλικτος στην καταβολή οποιουδήποτε ποσού σε μετρητά αμέσως.

Τελευταίο ερώτημα είναι τι θα πράξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θα εγκρίνει την εξαγορά της Hellenic Seaways από μια ανταγωνίστριά της;

Περιμένετε τις εξελίξεις από το Ηράκλειο εντός των προσεχών ωρών.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.