ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Αγγελικούση: 17 πλοία LNG το 2016

00:04 - 02 Ιουλ 2013 | Ναυτιλία
Όμιλος Αγγελικούση: 17 πλοία LNG το 2016
Με νέες παραγγελίες στη Νότια Κορέα.

Στον Όμιλο του Ιωάννη Αγγελικούση προστίθενται δύο νέα πλοία LNG. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Tredewinds τα πλοία είναι ήδη υπό παραγγελία στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και αναμένεται να παραδοθούν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Τα σκάφη θα ενταχθούν στα υφιστάμενα τέσσερα σκάφη που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της Maran Nakilat, όπου συμμετέχει ο Όμιλος Αγγελικούση. Η προμήθεια θα γίνει έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Καταριανή εταιρεία Nakilat η Maran του κ. Αγγελικούση. Σύμφωνα με αυτή, θα υπάρξει αύξηση του μεριδίου που έχει η Καταριανή εταιρία στην κοινοπραξία με τη Maran του Ομίλου Αγγελικούση.

Ως μέρος της συμφωνίας, ο Έλληνας εφοπλιστής έχει συμφωνήσει να παραιτηθεί από μέρος της συμμετοχής του στην Maran Nakilat αν και συνεχίζει να διατηρεί τον συνολικό έλεγχο. Πληροφορίες, μάλιστα, των TradeWinds αναφέρουν ότι η ελληνική εταιρεία διατηρεί τον έλεγχο της κοινοπραξίας με ποσοστό 60%.

Σημειώνεται ότι τα πλοία αυτά δεν έχουν σχέση με δύο επιπλέον νέες ναυπηγήσεις της Maran, μεταφορικής ικανότητας 173,000 cum, που σήμερα ανακοίνωσε  η κορεατική ναυπηγική εταιρία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Η συμφωνία αυτή της Maran με την Nakilat ακολουθεί την υπογραφή πακέτου αναχρηματοδότησης ύψους 662.4 εκατ. δολαρίων που διασφάλισε η Nakilat από την Qatar Islamic Bank και τη Barwa Bank.

lng614 020713

Η Maran - Nakilat, ιδρύθηκε το 2005 έχοντας τέσσερα πλοία με μακροπρόθεσμες συμβάσεις για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ.

H Nakilat είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος στον κόσμο των πλοίων LNG με ένα στόλο από 56 καράβια μισθωμένα σε μακροπρόθεσμες συμβάσεις για την Qatargas και RasGas.

Με την προσθήκη του ζεύγους σήμερα, η Maran Gas έχει πλέον εννέα πλοία LNG που είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της DAWEOO και οκτώ πλοία στα ναυπηγεία Hyundai Samho, όλα για παράδοση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 02 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.