ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List: Το libro d’ oro της Ελληνικής Ναυτιλίας για το 2013

09:13 - 04 Δεκ 2013 | Ναυτιλία
Με την παρουσία 1.100 προσωπικοτήτητων της ελληνικής ναυτιλίας, στελέχη επιχειρήσεων και προσκεκλημένους απονεμήθηκαν τα ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List για το 2013.
Ο Γιώργος Προκοπίου, εξελέγη ως η Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς για το 2013, λόγω της δυναμικής επέκτασης της εταιρίας των LNG πλοίων μεταφοράς, που διαθέτει της Dynagas.
Οι κριτές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σημαντικά το πρώτο ταξίδι μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού από ένα μεταφορικό LNG, την παραλαβή τριών νεότευκτων πλοίων  κατηγορίας πάγου, και την εγγραφή της νεοσυσταθείσας εταιρίας Dynagas LNG Partners στο Nasdaq.
Το βραβείο της Lloyd’s List Ελληνικός Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς πήγε στον Πέτρο Παππά, της Oceanbulk. Ο κ. Παππάς πρωταγωνίστησε στον κλάδο με μεγάλες παραγγελίες και εξαγορές σε τρείς διαφορετικούς τομείς της αγοράς, κυρίως σε συνεργασία με την Oaktree Capital Management. Το Βραβείο αυτό αποφασίζεται από τους συντάκτες της Lloyd’s List.
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ένας επί μακρόν ναυτιλιακός τραπεζίτης, βραβεύτηκε με το Lloyd’s List / Propeller Club με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής για μια εξαιρετική σταδιοδρομία η οποία όχι μόνον περιλαμβάνει την ναυτιλιακή χρηματοδότηση αλλά και την ηγεσία της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας ως διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Robert D. Somerville εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μοναδικό βραβείο το οποίο απονέμεται αποκλειστικά σε μη Έλληνες. Ο κύριος Somerville  ένας ισχυρός υποστηρικτής της Ελληνικής ναυτιλίας, προσφάτως αποσύρθηκε από πρόεδρος της ABS ενώ υπήρξε ο επί μακρότερον πρόεδρος του νηογνώμονα στα 151 χρόνια ιστορίας του.
Ο αποδέκτης του Βραβείου Εταιρεία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς για το 2013 ήταν η εταιρία πλοίων εμπορευματοκιβωτίων Costamare Inc., η οποία είχε μία χρονιά με σημαντική δραστηριότητα,  παραλαμβάνοντας μία σειρά  νεότευκτων των 9.000 teu. Επιπροσθέτως, ξεκίνησε πρωτοποριακές κοινοπραξίες με την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων York Capital, για την εξαγορά περισσότερων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, και με την V Ships για την δημιουργία μίας νέας μονάδας τεχνολογικής διαχείρισης.
Ο Χάρης Βαφειάς κέρδισε το Βραβείο Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, λόγω της δυναμικής πορείας της εταιρείας του StealthGas με πλοία LNG. Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρία παρήγγειλε 15 νεότευκτα το 2013 πέρα από τα μεταχειρισμένα πλοία.
Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς αναδείχτηκαν οι Γραμμές Μικρών Κυκλάδων, της οικογένειας Σκοπελίτη η οποία παρέχει γραμμή ζωής σε πέντε μικρά νησιά του Αιγαίου.
Ο Γιάννης Παχούλης, πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυλομεσιτών, κέρδισε το Βραβείο Ναυλομεσίτης της Χρονιάς.Η Ολλανδική τράπεζα ABN AMRO επελέγη ως νικητής του Βραβείου Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς, έχοντας επανιδρυθεί στην Ελληνική αγορά εν μέσω της παρούσης κρίσης και αναδύθηκε ως ένας δραστήριος δανειστής στους Έλληνες εφοπλιστές.
Η Erma First S.A. μέρος του ομίλου της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, κέρδισε το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος για το σύστημά της επεξεργασίας υδάτων έρματος.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε το Βραβείου γοήτρου Πειραιάς Διεθνές Κέντρο.
Η Aegean Marine Petroleum Network κρίθηκε νικητής του Βραβείου για την Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία για το καθαρό ιστορικό της μηδενικών περιστατικών ρύπανσης.
Η Helmepa ανακηρύχθηκε νικητής του Βραβείου για Επίτευγμα στην Εκπαίδευση ή στην Επιμόρφωση για τα σεμινάρια της στους ναυτικούς καθώς επίσης για τον εκπαιδευτικό της ρόλο στα σχολεία.
Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς απονεμήθηκε στον Δημήτρη Μανωλά και τον Παύλο Κουντουρή για την συμμετοχή τους  στη  διάσωση τεσσάρων Ιρλανδών ιστιοπλόων από την θαλαμηγό τους ‘Wolfhound’.
Το κοινού μεγέθους πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου ‘Ardennes’ της Ariston Navigation, το πρώτο από μία σειρά νεότευκτων οικολογικού σχεδιασμού πλοίων χαρακτηρίστηκε από τους κριτές ως το Πλοίο της Χρονιάς για την  αποδοτικότητα καυσίμων καθώς επίσης και για τα ολοκληρωμένα συστήματά του, ηλεκτρικούς γερανούς καταστρώματος και άλλες προδιαγραφές.
Η Αγγελική Φράγκου έλαβε το Βραβείο Συναλλαγής της Δεκαετίας για την απόκτηση της Navios έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005.
Τα βραβεία λαμβάνουν χώρα ετησίως με σκοπό την αναγνώριση και την επιβράβευση κατακτήσεων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στην Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς επίσης και την ανάδειξη της ιδιότητας της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μία ανεξάρτητη επιτροπή κριτών οι οποίοι αποτελούν ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.