ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Ναυτιλίας: Υπό προϋποθέσεις η λειτουργία του "πλοίου ασφάλειας"

17:43 - 02 Απρ 2014 | Ναυτιλία
Υπουργείο Ναυτιλίας: Υπό προϋποθέσεις η λειτουργία του "πλοίου ασφάλειας"
Ρύθμιση με την οποία τίθενται κανόνες και περιορισμοί στην ενεργοποίηση του "πλοίου ασφάλειας" (άρθρο 25 του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία) ανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στην απεργία της ΠΝΟ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επέφερε βελτιώσεις στο άρθρο 25 για τη λειτουργία του «πλοίου ασφάλειας» σύμφωνα με τις οποίες το πλοίο ασφάλειας θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά από 72 ώρες συνεχιζόμενης διακοπής της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας (πχ μακράς απεργιακής κινητοποίησης, κατάρρευσης ακτοπλοϊκής εταιρείας ή άλλης έκτακτης ανάγκης). Ακόμη, προβλέπεται να καλύπτεται το ένα τρίτο των προγραμματισμένων δρομολογίων και το νέο καθεστώς να έχει μέγιστη διάρκεια έναν μήνα. Αν δηλαδή, τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς ένα νησί είναι επί παραδείγματι τρία, το πλοίο ασφάλειας θα δρομολογείται στο ένα από αυτά και για διάστημα μέχρι ενός μήνα.

 

"Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να καταλύσουμε το απεργιακό δικαίωμα των Ελλήνων Ναυτικών, ούτε όμως και να αφήσουμε να καταστρατηγείται το κοινωνικό δικαίωμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών μας", διαμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας. Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε το Κοινοβούλιο να ψηφίσει με ευρεία συναίνεση τη διάταξη, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί τη χρυσή τομή, καθώς διευθετείται η υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους νησιώτες για μίνιμουμ συγκοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η δυνατότητα απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ακτοπλοΐα.

 

Με τον τρόπο αυτό καθησυχάζει τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στέλνοντας ταυτοχρόνως μήνυμα και προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ότι δεν πρόκειται για "απεργοσπαστικό μηχανισμό".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.