ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον… αφρό του Αιγαίου δύο mega ταχύπλοα από τη SeaJets

11:21 - 23 Δεκ 2014 | Ναυτιλία
Στον… αφρό του Αιγαίου δύο mega ταχύπλοα από τη SeaJets
Στην αγορά δύο ταχυπλόων σκαφών τύπου catamaran high speed code προχώρησε η εταιρεία SeaJets- συμφερόντων του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.

Τα δύο καταμαράν κατασκευάστηκαν από την INCAT, έχουν μήκος 87 μέτρα, πλάτος 26, και μεταφορική ικανότητα 1.000 επιβατών περίπου και 170 Ι.Χ. έκαστο ενώ αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων.

Η SeaJets καλύπτει 140 διαδρομές από Πειραιά, Ραφήνα και από Κρήτη προς τις Κυκλάδες, διαθέτει ήδη στόλο 6 μεγάλων high speed.
Τα δύο νέα πλοία αναμένονται στον Πειραιά στις αρχές του 2015 και θα ονομαστούν Champion Jet 1 και Champion Jet 2 και σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσουν δυο παλαιότερα του στόλου της SeaJets στις γραμμές Πειραιάς - Μύκονος - Νάξος - Σαντορίνη και Πειραιάς - Σίφνος - Μήλος - Φολέγανδρος - Ίος - Σαντορίνη.
Η άνοδος του τουρισμού και η ανάγκη για καλύτερη σύνδεση της Κρήτης με τις Κυκλάδες οδήγησαν την εταιρία στην επένδυση αυτή. Ευνοϊκή πάντως είναι η συγκυρία καθώς η πτώση των τιμών των καυσίμων βοηθά ώστε να είναι βιώσιμα τα πλοία αυτά που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα.
Πλέον η Sea Jets μπαίνει δυναμικά στον παιχνίδι των ταχυπλόων, όπου η Hellenic Seways έχει μέχρι σήμερα τον πρώτο λόγο. Επίσης σημαντική ειδικά στις Δυτικές Κυκλάδες είναι η παρουσία της Aegean Speed Lines με τα σκάφη τύπου speedrunner.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.