ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώνονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στον Αργοσαρωνικό

14:58 - 03 Νοε 2015 | Ναυτιλία
Βελτιώνονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στον Αργοσαρωνικό
Βελτιώνονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στον Αργοσαρωνικό καθώς η Hellenic Seaways θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Υπουργός συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, με τους Δημάρχους Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη, με στόχο τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σε εξέλιξη ρυθμίσεις για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας. Ήδη από μηνών, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, έχει αποσταλεί Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα οριστικά. Οι απαντήσεις αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου Π.Δ., το Υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα.

Με αίτημα των Δημάρχων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκλήθη να συμμετάσχει σε αυτή ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaways κ. Π. Τσάγγαρης, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλουμε παντού πλοία αξιόπλοα και ασφαλή. Είμαι βέβαιος, ότι σε αυτό συνηγορούν οι πάντες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με τις νομοθετικές και τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο. Πιστεύουμε, ότι η λύση που δρομολογήσαμε καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απαιτήσεις και επομένως, το Υπουργείο αναμένει την κατάθεση πρότασης τακτικών ημερήσιων δρομολογίων άμεσα, έστω και αν αυτή έχει μεταβατικό χαρακτήρα, έως την οριστική ρύθμιση του θέματος. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις Δημάρχους για την εποικοδομητική συνεργασία τους που είχε ουσιαστικό περιεχόμενο».

Η ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Μετά την πρωτοβουλία αυτή η Hellenic Seaways εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να διευθετηθεί νομοθετικά η εκκρεμότητα σχετικά με την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των πλοίων και με δεδομένη την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελούνται καθημερινά.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχετικού σχεδίου ΠΔ, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα.

Η Hellenic Seaways, ως ο αυθεντικός Έλληνας ακτοπλόος, έχει τοποθετήσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και την ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, συμπληρώνει, το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκαν ειδικές εκπτώσεις για τους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών, αποδεικνύοντας εμπράκτως τις προθέσεις μας για ειλικρινή στήριξη και συμπόρευση με τις νησιωτικές κοινωνίες.

Τέλος, η Hellenic Seaways τονίζει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα και η πρόσκαιρη απουσία καθημερινών δρομολογίων ήταν απόρροια καθαρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην κατάσταση των πλοίων μας, τα οποία είναι αξιόπλοα, ασφαλή και τηρούν κάθε νόμιμη προϋπόθεση πλεύσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.