ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSW: Το επιθετικό σχέδιο Grimaldi και η αντίδραση των πιστωτών

14:26 - 16 Φεβ 2016 | Ναυτιλία
HSW: Το επιθετικό σχέδιο Grimaldi και η αντίδραση των πιστωτών
Οι επιθετικές κινήσεις των τελευταίων ημερών από τον όμιλο Grimaldi, ο οποίος προσεγγίζει μικρούς και μεγάλους μετόχους της Hellenic Seaways με στόχο να αυξήσει το ποσοστό του στην HSW, μέσω αγορών πακέτων μετοχών, συναντούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις τόσο από τους πιστωτές όσο και από νησιώτες, oι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να καταργηθούν τα δρομολόγια προς τα πιο απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιωτικά συμπλέγματα κατάργησης εφόσον η εταιρεία υπαχθεί στον ιταλικό όμιλο.

Η επιτυχημένη αναδιάρθρωση δανείων που πέτυχε η HSW το 2015 συνέβαλε στην στροφή της εταιρείας στην κερδοφορία μετά από 4 χρόνια αλλά και στην ανανέωση και επέκταση του στόλου η οποία υλοποιείται φέτος με στόχο την επέκταση των δρομολογίων και τη συνέχεια της δυναμικής ανάπτυξης.

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κύριος μέτοχος της HSW με ποσοστό 40%, παρακολουθεί ενεργητικά τις εξελίξεις καθώς πρέπει να εξασφαλίσει ότι η επιτυχημένη έως τώρα διαχείριση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Σημειώνεται πως πέραν της Πειραιώς, ο όμιλος Grimaldi (κατέχει επίσης το 90% του μετοχικού κεφαλαίου των Μινωικών) ελέγχει το 34% της HSW, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται στα χέρια περίπου 2.000 μετόχων.

Oι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και η επόμενη εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη για την πορεία της επιθετικής εξαγοράς από τον ιταλικό όμιλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.