ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Baltic Exchange: Ενδιαφέρον από κινέζικο κολοσσό

12:54 - 17 Μαρ 2016 | Ναυτιλία
Baltic Exchange: Ενδιαφέρον από κινέζικο κολοσσό
Ένα ακόμη σύμβολο της πάλαι ποτέ Βρετανικής κυριαρχίας σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια.

Πρόκειται για το Baltic Exchange, το Χρηματιστήριο ναύλων του Λονδίνου που δέχεται προσφορές για εξαγορά. Μεταξύ των ενδιαφερομένων σύμφωνα με το Reuters  και ο κινεζικός κρατικός κολοσσός China Merchants Group.

Αποκτώντας το Baltic Exchange, ο κινεζικός όμιλος στοχεύει να διεισδύσει στην αγορά των παραγωγών ναύλων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Χρηματιστήριο ναύλων Λονδίνου (Baltic Exchange ή Baltic Mercantile and Shipping Exchange), θεωρείται ως η βασική παγκόσμια οργανωμένη αγορά ναύλων με τόσο ανεπτυγμένο κύρος ώστε να συγκεντρώνει το 90% των δια θαλασσίων μεταφορών εμπορευμάτων. Ιδρύθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα στο Λονδίνο με βασικά ιδρυτικά στελέχη και μετόχους τους Stephen Ralli και Michael Rodocanachi, οι οικογένειες των οποίων ανήκαν στην Χιώτικη διασπορά.

Στις 26 Φεβρουαρίου, το Baltic Exchange επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει μια σειρά από «διερευνητικές προσεγγίσεις» σχετικά με μια πιθανή εξαγορά, αλλά καμία δεσμευτική προσφορά δεν έχει γίνει.

Τέλος να σημειωθεί ότι China Merchants Group προετοιμάζεται να συγχωνευθεί με την κινεζική επίσης Sinotrans & CSC Group, ως μέρος της προσπάθειας του Πεκίνου να καταστήσει  τις κρατικές επιχειρήσεις πιο αποδοτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 17 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.