ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρίτσας: Η έκταση των Λιπασμάτων θα αποδοθεί στο λαό!

09:29 - 18 Μαρ 2016 | Ναυτιλία
Δρίτσας: Η έκταση των Λιπασμάτων θα αποδοθεί στο λαό!
Η έκταση των Λιπασμάτων θα αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν στο λαό της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του ευρύτερου Πειραιά, τονίζει με δήλωση του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή όσα ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, για την παραχώρηση της παραθαλάσσιας ζώνης των Λιπασμάτων, από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και το Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο.

Ο προσανατολισμός παραμένει αταλάντευτος. Με πνεύμα συνεργασίας ας βοηθήσουμε όλοι στη γρήγορη υλοποίηση, προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Δρίτσας.


Αναλυτικότερα ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει:


«Κατανοούμε απόλυτα την επιθυμία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για την κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της παραχώρησης της παραθαλάσσιας έκτασης των Λιπασμάτων στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Αυτή είναι όχι μόνο η επιθυμία, αλλά και η διακηρυγμένη βούληση και απόφαση της Κυβέρνησης, την υλοποίηση της οποίας - όπως όλοι γνωρίζουν - έχουμε δρομολογήσει. Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι η δικαίωση πολύχρονων αγώνων του λαού της Δραπετσώνας γίνεται πράξη, με την εγγύηση και των προσωπικών πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Οι προτάσεις που σήμερα παρουσιάστηκαν έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν ότι δεν αποτελούν προσφορότερη λύση από εκείνη, που ήδη υλοποιεί η Κυβέρνηση.


Ο προσανατολισμός παραμένει αταλάντευτος. Η έκταση των Λιπασμάτων θα αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν στο λαό της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του ευρύτερου Πειραιά. Με πνεύμα συνεργασίας ας βοηθήσουμε όλοι στη γρήγορη υλοποίηση».

Η τοπική αυτοδιοίκηση

Σε συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος Κερατσίνιου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπερεφειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επεσήμαναν ότι τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στα Λιπάσματα και τη δημόσια δέσμευσή του (για τρίτη φορά) για παραχώρηση της έκτασης στο δήμο, τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι καθυστερεί η διαδικασία της ανάπλασης που θα δώσει πνοή όχι μόνο στη Δραπετσώνα, αλλά συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε ότι οι εξηγήσεις που προβάλλουν ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρησης, μπορούν να ξεπεραστούν. Το κράτος εκπροσωπείται από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών τα οποία μπορούν εδώ και τώρα να δώσουν λύση.


Από τη μεριά του, ο Χρήστος Βρεττάκος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η κυβέρνηση, η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει δεσμεύσει 200.000 ευρώ για την έναρξη των εργασιών και έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό σχέδιο. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, το καλοκαίρι η παραθαλάσσια η παραθαλάσσια ζώνη των Λιπασμάτων θα είναι επισκέψιμη», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.


Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση της έκτασης, έτσι όπως το επεξεργάστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου. Το σχέδιο διάταξης νόμου προβλέπει την άμεση παραχώρηση της παραθαλάσσιας ζώνης των Λιπασμάτων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:05 - 18 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.