ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Τσίπρας εγκαινιάζει τα «Ποσειδώνια»-Συνεισφέρουν 60 εκατ. ευρώ στην οικονομία!

13:00 - 05 Ιουν 2016 | Ναυτιλία
O Τσίπρας εγκαινιάζει τα «Ποσειδώνια»-Συνεισφέρουν 60 εκατ. ευρώ στην οικονομία!
Τα Ποσειδώνια 2016, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, που συνεισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ανοίγει τις πύλες της την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη τελετή των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα χαιρετήσουν οι:

  • Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
  • Θεόδωρος Δρίτσας, Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
  • Lim Kitack, Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)
  • Matej Zakonjsek, Επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε
  • Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
  • Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια A.E.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες – επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

 

Τα φετινά Ποσειδώνια φιλοξενούν 19 εθνικά περίπτερα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Κίνας, ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα. Νέες συμμετοχές είναι τα εθνικά περίπτερα του Λουξεμβούργου και της Γεωργίας.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν  περισσότερα από 200 ναυπηγεία. Πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις από την Ασία, έντονη παρουσία έχει φέτος και η Τουρκία που συμμετέχει με 10 ναυπηγεία.

 

Συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Για πρώτη φορά συμμετέχουν με περίπτερο στα Ποσειδώνια πολυεθνικοί κολοσσοί του κλάδου, όπως Microsoft, Vodafone, Ericsson και HP.

 

Ένας άλλος τομέας με έντονη παρουσία φέτος είναι η εκπαίδευση, με περισσότερα από 10 ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια να παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

 

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

 

Τέλος σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση συνεισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων,  μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.