ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιάμης: Εγώ ρουφιάνος δεν θα γίνω

13:21 - 10 Ιουν 2016 | Ναυτιλία
Βενιάμης: Εγώ ρουφιάνος δεν θα γίνω
Το Κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει μια ενδεχόμενη συνέχιση της διαδικασίας έρευνας σε επόμενο στάδιο από την πλευρά της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ για το φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας, σύμφωνα με όσα είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο πρόεδρος της τκ. Θεόδωρος Βενιάμης, παρουσία της Επιτρόπου Μεταφορών Violeta Bulc..

«Εγώ ρουφιάνος δεν θα γίνω ποτέ όμως όλες οι χώρες έχουν θέματα με το φορολογικό τους σύστημα» είπε ο κ. Βενιάμης και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού να σταματήσει ε αυτό το επίπεδο την έρευνα για το φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας. «Δεν είμαστε στην άμυνα» συνέχισε ο κ. Βενιάμης «αλλά ενδιαφερόμαστε για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στο σύνολο της».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η Ένωση βρίσκεται σε παραγωγική διάλογο με την Επιτροπή για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και τις θέσεις της στηρίζει απόλυτα η ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η κα Bulc, διατύπωσε τη σαφή θέση ότι η Κομισιόν δεν προτίθεται να μεταβάλει τις υφιστάμενες κατευθύνσεις της αναφορικά με τη φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

«Η Επιτροπή γνωρίζει τη σημασία του "tonnage tax" για την Ελλάδα και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και δεν προτίθεται να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές επ’ αυτού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα, ότι ο διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, θα συνεχιστεί.

Η Ευρωπαία Επίτροπος στη συνέχεια, παρέθεσε τις προτεραιότητες της Κομισιόν στον τομέα της ναυτιλίας, τονίζοντας ότι επιδίωξη είναι «η διατήρηση της ευρωπαϊκής πρωτοκαθεδρίας σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα αυτόν».
Όπως πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία της στα «Ποσειδώνια 2016» υπήρξε ιδιαιτέρως επωφελής, καθώς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους όσοι λαμβάνουν μέρος στα δρώμενα του τομέα.

Υπό το πρίσμα αυτό - συνέχισε - στόχος είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και διαμέσου αυτής, της ηγετικής θέσης της παγκοσμίως.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έθεσε η Επίτροπος, συμπεριλαμβάνεται η έμφαση στις τεχνολογικές εξελίξεις, η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.