ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμενεργάτες: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις-Παράθυρο υποχώρησης για τη συνέχεια

08:58 - 13 Ιουν 2016 | Ναυτιλία
Λιμενεργάτες: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις-Παράθυρο υποχώρησης για τη συνέχεια
Συνεχίζουν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια , ωστόσο αφήνουν και ένα «παράθυρο» υποχώρησης μετά τις τελευταίες δηλώσεις, του προηγούμενου Σαββάτου, του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι ενώσεις των λιμενεργατών, «έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τους πολύμηνους αγώνες μας ότι η πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον» Στη συνέχεια προσθέτουν ότι «η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΝΑ, όπου αναφέρεται ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (Γ.Κ.Π , Σ.Σ.Ε κτλ) ανοίγει μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης. Αυτό για να συμβεί, απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι όλο αυτό το διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεων με παρεμβάσεις – προτάσεις, διατήρησαν ανοικτό το πεδίο του διαλόγου και καλούν την κυβέρνηση να κάνει «την αναγκαία υπέρβαση» και να «γίνει αντιληπτό ότι τα Λιμάνια χωρίς εργασιακή συνέχεια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις» δεν μπορούν να έχουν επόμενη μέρα. Το επερχόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο κ. Δρίτσας κάλεσε του συνδικαλιστές να διευκολύνουν τους επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε  ότι αφορά στα εργασιακά θέματα που θέτουν.

Τα κρουαζιερόπλοια  που "έπιασαν" το Σάββατο κυρίως το λιμάνι του Πειραιά εξυπηρετήθηκαν από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας ε ενώ για ένα κρουαζιερόπλοιο επετράπη να μπουν στο λιμάνι φορτηγά με τις αποσκευές των επιβατών.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θα αποφασίσουν εάν θα απελευθερώσουν τα container εισαγωγής που προορίζονται για την εσωτερική αγορά.

Τέλος σήμερα και αύριο (13-14/6/2016), η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) θα συνεδριάσει στον Πειραιά για να συμπαρασταθεί, όπως δηλώνεται,  στον αγώνα  των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιμάνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.