ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα απεργία στα λιμάνια ΟΛΠ και ΟΛΘ

08:17 - 22 Ιουν 2016 | Ναυτιλία
Νέα απεργία στα λιμάνια ΟΛΠ και ΟΛΘ
Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Ομοσπονδία Μόνιμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) για τον ΟΛΠ και ΟΛΘ ενώ 24ωρη απεργία για σήμερα αποφάσισαν οι λιμενεργάτες του ΟΛΘ.

Τα προβλήματα λειτουργίας στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας εξακολουθούν να υφίστανται παρά την λήξη της απεργίας από τους λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

 

Σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει ότι η διάταξη της Κυβέρνησης σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, όχι μόνο δεν παρέχει εγγύηση συνέχειας της εργασιακής σχέσης, αλλά περιέχει απειλή επικίνδυνης εκτροπής.


Η δυνατότητα «κατάργησης» του ισχύοντος ΓΚΠ και η δημιουργία κενού μέχρι την θέσπιση νέου ΓΚΠ δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση του ΟΛΠ (δηλ. COSCO) να προβαίνει σε βλαπτικές μεταβολές για το προσωπικό του ΟΛΠ, ενώ προδιαγράφει την ίδια κατάσταση και στον ΟΛΘ, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Η ΟΜΥΚΕ απευθύνει επιστολή προ την κυβέρνηση με την οποία ζητά άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις στα πιο πάνω ζητήματα.


Κατόπιν αυτών το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ αποφάσισε
στα πλαίσια της αρχικής απόφασης
48ωρη απεργία Τετάρτη 22/6 και Πέμπτη 23/6 στον ΟΛΠ και ΟΛΘ.


Την Πέμπτη 23/6 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη ώρα 11 πμ και πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με το Υπουργό και θα απαιτήσουν να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.


Την Πέμπτη 23/6 το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα πάρει νέες αποφάσεις.
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΟΛΠ στην συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.