ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποσειδώνια 2017: Στην Αθήνα η γιορτή της παγκόσμιας κρουαζιέρας

15:47 - 07 Φεβ 2017 | Ναυτιλία
Ποσειδώνια 2017: Στην Αθήνα η γιορτή της παγκόσμιας κρουαζιέρας
Επιχειρηματίες απ’ όλο το φάσμα της παγκόσμιας κρουαζιέρας και γενικότερα του θαλάσσιου τουρισμού θα επισκεφθούν την Αθήνα το διήμερο 24 και 25 Μαΐου για να συζητήσουν τις εξελίξεις στον κλάδο τους στο πλαίσιο του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια και τουρίστες που προτιμούν να κάνουν διακοπές με σκάφη αναψυχής.

Επισημαίνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας θα ενισχυθεί με 97 νεότευκτα πλοία σε διάστημα μικρότερο των δέκα ετών, που η συνολική τους αξία θα υπερβεί τα 53 δισ. δολάρια και παρουσιάζει ανοδική τάση, υπάρχουν φόβοι ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσογείου θα επηρεάσουν αρνητικά τις προσεγγίσεις στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα από τους εκπροσώπους εταιριών κρουαζιέρας επισημαίνεται ότι η σημερινή πτώση της ζήτησης για κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις θετικές παγκόσμιες προβλέψεις της Cruise Lines International Association (CLIA), που υπολογίζει 25,3 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας για το 2017, μία αύξηση 4,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι οργανωτές του διεθνούς συνεδρίου Posidonia Sea Tourism Forum, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, πιστεύουν ότι τα προσεκτικά επιλεγμένα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις που θα διευκολύνουν την ανάκαμψη της περιοχής, προς όφελος τόσο των εταιριών κρουαζιέρας όσο και των τοπικών οικονομιών.
Η προτροπή και πρόθεση, τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής των «Ποσειδωνίων», κ. Θεόδωρος Βώκος, είναι «τα ενδιαφερόμενα μέρη των αλληλοεξαρτώμενων προορισμών σε Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα να συνεργαστούν προκειμένου να αξιοποιήσουν τη συνολική δυναμική που έχει να προσφέρει η περιοχή».

Προσθέτει δε ότι «για να πείσουμε τις εταιρίες κρουαζιέρας να επενδύσουν περισσότερο στην περιοχή και να προσθέσουν νέα δρομολόγια, πρέπει να αναπτύξουμε ένα μακροπρόθεσμο όραμα που να βασίζεται σε αμοιβαία επωφελείς στρατηγικές, σχεδιασμένες με σκοπό να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό, συνεπές και ελκυστικό προϊόν, που θα τονώσει τη ζήτηση για την περιοχή και θα προσθέσει στο χάρτη της κρουαζιέρας νέους προορισμούς και νέα λιμάνια με δυνατότητες περιφερειακού homeporting».

Το διεθνές φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, όπου εξειδικευμένοι ομιλητές και ενδιαφερόμενοι φορείς από όλη την περιοχή θα αναλύσουν τις προκλήσεις και θα αναζητήσουν στρατηγικές και λύσεις. Οργανωτής του παγκόσμιου φόρουμ είναι οι εκθέσεις «Ποσειδώνια».

«Σε συνδυασμό με ένα παράλληλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων λιμένων και μαρίνων στρατηγικής σημασίας, που ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού, φαίνεται περισσότερο από βέβαιο ότι το συνολικό προϊόν θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας στον τομέα κρουαζιέρας και yachting θα αποκομίσει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη, εφόσον ληφθούν τα σωστά μέτρα», επισημαίνει ο Θ. Βώκος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.