ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φουντώνουν» οι διεργασίες στην ακτοπλοΐα

11:49 - 06 Μαρ 2017 | Ναυτιλία
«Φουντώνουν» οι διεργασίες στην ακτοπλοΐα
Μπορεί για την ώρα οι εξελίξεις στη ναυτιλία να επισκιάζονται από τον διαγωνισμό που «τρέχει» η Lazard για λογαριασμό της Πειραιώς για την πώληση του ποσοστού πάνω από 40% που κατέχει στην Hellenic Seaways, με τις Μινωικές να αποτελούν βασικό διεκδικητή, ωστόσο φαίνεται ότι στην ακτοπλοΐα έχουμε μια γενική… κινητικότητα.

Η κίνηση της ΑΝΕΚ να προχωρήσει σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως 22 εκ ευρώ, όπως ισχυρίζονται στο «λιμάνι», αν μη τι άλλο λογικό είναι να προκαλεί ζυμώσεις και διεργασίες στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

 

Και εύλογο είναι να αναρωτιούνται στην αγορά εάν έχουμε να κάνουμε απλά με μια νέα ομολογιακή έκδοση ή θα έχουμε και την εμφάνιση κάποιου επενδυτή, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί παλιότερα με την είσοδο του γνωστού μεγάλου επενδυτικού fund Fortress, που έγινε στρατηγικός επενδυτής στην Attica Group (μέσω ομολογιακών εκδόσεων, μεταξύ αυτών και μετατρέψιμων). Κίνηση που είχε κάνει αίσθηση στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

 

Ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι σε αναταραχή δεδομένου ότι τρέχει παράλληλα η διαδικασία πώλησης του 40,4% της HSW την οποία έχουν προσπαθήσει να ελέγξουν, χωρίς αποτέλεσμα όμως ακόμα, οι Μινωικές του ιταλικού ομίλου Grimaldi αν και ελέγχουν μερίδιο κοντά στο 48%-49%.

 

Κατά συνέπεια, η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τόσο τη «ναυμαχία» Μινωικών και άλλων μνηστήρων για τη HSW, όσο και τις εξελίξεις στην ΑΝΕΚ που πάει σε επαναληπτική γενική συνέλευση στα μέσα Μαρτίου για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 22 εκατ. ευρώ.

 

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.