ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το Πάσχα οι εξελίξεις στην Hellenic Seaways

15:30 - 21 Μαρ 2017 | Ναυτιλία
Μετά το Πάσχα οι εξελίξεις στην Hellenic Seaways
Μετά το Πάσχα αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την πώληση του 40,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways (HSW).

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως η διαδικασία της αξιολόγησης των ενδιαφερόμενων θα πάρει αρκετό χρόνο και σίγουρα δεν πρόκειται να έχουμε νεότερα πριν από το Πάσχα.

 

Η Τράπεζα Πειραιώς  θα περάσει από «κόσκινο»  τους φακέλους των υποψήφιων αγοραστών, που για την ώρα εμφανίζονται δύο.

 

Πιο συγκεκριμένα προσφορές κατέθεσαν η ναυτιλιακή εταιρεία Minoan του Ιταλού εφοπλιστή Εμανουέλ Γριμάλντι και η Eagle Mind του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου της Seajet.

 

Φημολογία που αναπτύσσεται θέλει κι άλλους ενδιαφερόμενους να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά τούτο αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Ωστόσο φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr, να μην υπήρξε  κατάθεση προσφοράς και από το αμερικανικό fund Fortress, το οποίο ήδη μετέχει στην Attica και είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών της Hellenic Seaways, αλλά και για την εταιρεία Flagship ευρωπαϊκών συμφερόντων.

 

Σημειώνεται ότι το Fortress Fund που διαχερίζεται μεταξύ άλλων και κεφάλαια ελληνοαμερικανικών συμφερόντων έχει ενδιαφέρον για όλο το φάσμα της τουριστικής οικονομίας, ενώ έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο με την Attica.

 

Οι αποφάσεις πάντως δεν αναμένονται άμεσα καθώς  εκκρεμεί η ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο θα ανοίξουν οι προσφορές και θα γίνει η σχετική επεξεργασία για τα νομικά και τα οικονομικά ζητήματα.

 

Πριν από τις αποφάσεις, θα συνεκτιμηθούν τα γενικότερα συμφέροντα της τραπεζας στον κλάδο, καθώς έχει μετοχές ή ενεχυριάσεις μετοχών, τόσο στην ΑΝΕΚ όσο και στην Attica.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 21 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.