ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Attica Group το 100% της Hellenic Seaways Κύριο

16:35 - 26 Οκτ 2017 | Ναυτιλία
Στην Attica Group το 100% της Hellenic Seaways
Σε συμφωνία με τις Μινωικές Γραμμές προχώρησε η Attica Group, για την εξαγορά του 48,5% της Hellenic Seaways, συγκεντρώνοντας έτσι το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Attica Group, πέτυχε συμφωνία με Μινωικές Γραμμές (θυγατρική του Ομίλου Grimaldi) για την εξαγορά του ποσοστού της HSW, που κατείχε η εισηγμένη, το οποίο αντιστοιχεί σε 48,5%.

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά του ποσοστού με καταβολή 78.500.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ θα ακολουθήσει η απόκτηση δυο πλοίων του ομίλου Attica-Hellenic Seaways από τον όμιλο Grimaldi, καθώς αποχωρεί από την εταιρεία.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η Εταιρεία Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι σήµερα 26/10/2017 υπεγράφη καταρχήν συµφωνία-πλαίσιο µε την εταιρεία ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών προκειµένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των µετοχών που κατέχει σήµερα στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW) καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συµφωνία-πλαίσιο περιλαµβάνει τις ακόλουθες επιµέρους και αλληλεξαρτώµενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι:

• Πώληση από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών των 37.667.504 µετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήµερα ποσοστό 48,53% του καταβεβληµένου µετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιµήµατος € 78.500.000.

• Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Οµίλου Grimaldi, κύριο µέτοχο των Μινωικών Γραµµών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, έναντι συνολικού τιµήµατος €74.500.000.

• Αγορά από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιµήµατος € 25.000.000.

Η υλοποίηση της συµφωνίας τελεί, µεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων. Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν µόλις πραγµατοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισµού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης. 
Οι Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 26 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.