ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΝΟ: Ενδεχόμενο απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

11:58 - 08 Ιαν 2018 | Ναυτιλία
ΠΝΟ: Ενδεχόμενο απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όταν η κυβέρνηση θέσει προς ψήφιση στη Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Στην αυριανή συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συζητήσει εκτός από το θέμα του πολυνομοσχεδίου, το ασφαλιστικό και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ακτοπλοΐα που έληξε στις 31/12/2017.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα που θα έρθει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο έχουν ήδη αποφασίσει ομόφωνα δύο από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

«Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμβάλουν σε κάθε χώρο δουλειάς στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας, να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 08 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.