ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, ανησυχεί την ΕΕΕ

13:03 - 19 Μαρ 2018 | Ναυτιλία
Η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, ανησυχεί την ΕΕΕ
Μιλώντας την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο ναυτιλιακό συνέδριο The Global Impact of Shipping που διοργανώνει το TheSeanation στο ίδρυμα Ευγενίδου, ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θ. Bενιάμης εξέφρασε την έντονη ανησυχία της διεθνούς ναυτιλίας για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ. Η ναυτιλία τόνισε τάσσεται κατά των πολιτικών προστατευτισμού οι οποίες υπονομεύουν το ελεύθερο εμπόριο και επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο και αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των Ελλήνων εφοπλιστών για να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία.

Επίσης υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον θέλει μια ανταγωνιστική ναυτιλία θα πρέπει να σχεδιάζει πολιτικές που θα λαμβάνουν υπόψη τον διεθνή ανταγωνισμό. Επιπλέον προέτρεψε την ΕΕ να διδαχθεί από το πως στηρίζει την ελληνική ναυτιλία η χώρα μας και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα η ναυτιλία είναι αποδεκτή ως εθνικό κεφάλαιο από τις πολιτικές δυνάμεις.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου,  ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ναυτική εκπαίδευση χαρακτηρίζοντας θετικό το μέτρο που εξαγγέλθηκε και δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους των ΕΠΑΛ με σωστή κατάρτιση να αποκτήσουν πιο δυναμική παρουσία στα πλοία.

Από την πλευρά του ο υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο με στόχο να καθιερωθεί και να θεσπιστεί εθνική πολιτική για τη ναυτιλία και σημείωσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Το συνέδριο χαιρέτισε επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.