ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

08:24 - 03 Απρ 2018 | Ναυτιλία
Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος
Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής, Γεράσιμος Αγούδημος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μια εμβληματική προσωπικότητα της ακτοπλοΐας

Ο γνωστός κι ως «καπετάν Μάκης» σπούδασε Ναυτιλιακά σε ιδιωτικό κολέγιο των Αθηνών, ενώ παράλληλα απασχολούνταν στην εταιρεία.

Άρχισε την καριέρα του από ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο για να φτάσει να γίνει καπετάνιος και αργότερα πλοιοκτήτης. Η εφοπλιστική του σταδιοδρομία άρχισε με φορτηγά πλοία το 1967, ενώ  λέγεται πως κατάφερε να έχει πουλήσει και να έχει αγοράσει μέχρι την ηχηρή πτώση του στόλου του περισσότερα από 250 πλοία.

Ξεκίνησε το 1989 στην ακτοπλοΐα με το «Νταλιάνα» και το «Μιλένα», ενώ στην συνέχεια προστέθηκε στο στόλο του η «Δήμητρα», τα ονόματα των τριών θυγατέρων του. Το 1991 προστέθηκε στο στόλο του η επιβλητική «Ροδάνθη», προς τιμήν της συζύγου του Ροδάνθης Αγούδημου.

Το 1993 απέκτησε το «ΡΟ ΜΙΛ ΝΤΑ» που θα πάρει το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων της «ΡΟ δάνθης», της «ΜΙ λένας» και της «ΝΤΑ λιάνας». Kαι το 1994 θα συμπληρωθεί ο στόλος του με τη δρομολόγηση του «Μαρίνα» στη γραμμή για Κάλυμνο-Κω-Ρόδο.

Αργότερα θα αποκτηθεί το δεύτερο «Δήμητρα», πρώην «Ionian Fantasy» του Στρίντζη σε αντικατάσταση του πρώτου «Δήμητρα» που πουλήθηκε στον Αντώνη τον Αγαπητό.

Τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη

Η εταιρεία του ναυάγησε και ο Γεράσιμος Αγούδημος είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και πολλά χρόνια, ο Γεράσιμος Αγούδημος είχε μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ζούσε στη μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στη νότια Ελβετία.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 03 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.