ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεγονός η πρώτη ιδιωτική ναυτική ακαδημία στην Ελλάδα

16:24 - 03 Απρ 2018 | Ναυτιλία
Γεγονός η πρώτη ιδιωτική ναυτική ακαδημία στην Ελλάδα
Την υποστήριξή τους στην ελληνική ναυτιλία εκδηλώνουν κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, με την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ναυτικής ακαδημίας στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. και νικητής του βραβείου «Καινοτόμος Επιχειρηματίας» στον διαγωνισμό της EY, ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017, δήλωσε: «Η εταιρεία του, μαζί με άλλες 20 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν μεταξύ άλλων ναυτιλιακό εξοπλισμό, ίδρυσαν τη HEMEXPO (Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού) ορμώμενοι από την πολύ απλή εξής λογική: Δεν είναι εντελώς παράδοξο να έχουμε τη μεγαλύτερη ποντοπόρο ναυτιλία στον κόσμο και να μην παράγουμε τίποτα για αυτήν; Η HEMEXPO θα είναι τον προσεχή Ιούνιο στην έκθεση ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018».

Από την πλευρά της, η Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Μητροπολιτικό Κολλέγιο) και νικήτρια του βραβείου «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» στον διαγωνισμό της EY ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017, τόνισε: «Ο Όμιλος θα ολοκληρώσει τους επόμενους δύο μήνες την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ναυτικής ακαδημίας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο και οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τα περισσότερα καράβια. Έλειπε ένα σχολείο που να μπορεί να προσφέρει από το Α έως το Ω όλα τα επαγγέλματα της θάλασσας, όλα συγκεντρωμένα σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο που ετοιμάζουμε στον Πειραιά, σε 4.000 τετραγωνικά μέτρα».

Σύμφωνα με έρευνα της EY Ελλάδος για τη Ναυτιλία, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, «η ίδρυση αυτής της ναυτικής ακαδημίας έρχεται να καλύψει την ανάγκη ενίσχυσης της ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, γεγονός που είχε αναδειχθεί, μεταξύ άλλων, σε με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας».

Η έρευνα είχε καταλήξει σε τέσσερις δέσμες προτάσεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας ως ναυτιλιακού κέντρου και η μία από αυτές αφορούσε στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.