ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρουμπλής: Αξιοποίηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης και ακόμη εννέα λιμανιών

17:09 - 20 Απρ 2018 | Ναυτιλία
Κουρουμπλής: Αξιοποίηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης και ακόμη εννέα λιμανιών
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ακόμη εννέα λιμάνια της χώρας παίρνουν το δρόμο της αξιοποίησης, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προωθεί τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων για δέκα λιμάνια.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε την τεράστια σημασία που έχει το λιμάνι με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και τις προσπάθειες του υπουργείου για να κερδίσει το στοίχημα των υποπαραχωρήσεων, κάτι που πέτυχε, με αποτέλεσμα σε μερικές ημέρες να δημοσιευτεί η σχετική συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, έρχεται να επιβεβαιωθεί η νέα πολιτική της κυβέρνησης ότι στο εξής οι αξιοποιήσεις των λιμανιών θα γίνονται με την διαδικασία των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, για να μην δημιουργούνται, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μονοπωλιακές καταστάσεις και για να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις με τον καλύτερο τρόπο, από παραχωρησιούχους που έχουν την τεχνογνωσία και τη διάθεση για να αναπτύξουν συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το υπουργείο Ναυτιλίας και τις παρεμβατικές προσπάθειες του κ. Κουρουμπλή για επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Master Plan θα είναι έτοιμο σε διάστημα δύο μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.