ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρασκήνιο της απεργίας της ΠΝΟ-Αγωνία, αιχμές και διεκδικήσεις

07:54 - 04 Σεπ 2018 | Ναυτιλία
Το παρασκήνιο της απεργίας της ΠΝΟ-Αγωνία, αιχμές και διεκδικήσεις
Μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο της ναυτιλίας, αλλά και στον τουρισμό έχει προκαλέσει η απόφαση της ΠΝΟ να κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι ακτοπλόοι αντιδρούν και θεωρούν αδικαιολόγητη τη στάση των ναυτεργατών, καθώς τους πρότειναν αυξήσεις μισθών της τάξης του 2%.

Από την ημέρα προκήρυξης της απεργίας για τις 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ ζητούσε αυξήσεις 5%, ένα αίτημα που δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) θεωρεί πως η πρόταση για αυξήσεις μισθών 2% από τώρα έως τις 31/12/2019 είναι μία συμφέρουσα λύση, με δεδομένο ότι στο μέλλον οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν.

Για το λόγο αυτό και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΕΝ τη Δευτέρα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, κατηγορώντας την ΠΝΟ πως χωρίς προφανή λόγο δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις και τις μεταφορές, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Αγωνιά ο τουριστικός κλάδος                                    

Ο τουριστικός κλάδος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και ασφαλώς απεύχεται να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η παράταση της απεργία δημιουργεί έντονο πρόβλημα ειδικά σε τουρίστες που θα πρέπει να μετακινηθούν με αεροπορικές εταιρίες αλλά και εμπορεύματα καθώς η σεζόν είναι σε πλήρη ανάπτυξη ακόμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.